
28 Şubat ve AK Parti'nin Başarıları
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, 28 Şubat sürecinin etkilerinin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığını belirtti. Yalçın, "Cumhurbaşkanı'mızın kurduğu irade ve onun arkasında halkın desteği ile, 28 Şubat'ın olumsuz etkileri bugün neredeyse tamamıyla yok edildi." şeklinde konuştu.
Postmodern Darbe ve Vesayet
28 Şubat 1997'de gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucunda alınan kararların, tarihe "postmodern darbe" olarak geçtiğini hatırlatan Yalçın, "Aslında, 28 yıl uzun bir süre ama, 28 Şubatçıların beklediği kadar uzun değil, buna şükrediyoruz." dedi.
Darbeler Tarihi ve 28 Şubat'ın Etkileri
Yalçın, ülkenin tarihindeki darbe girişimlerini hatırlatarak şöyle devam etti: "28 Şubat, darbecilik zihniyetinin istediği zaman demokrasiye müdahale edebileceği inancıyla yapılmıştır. Bu süreç, dindar ve muhafazakar insanları toplumda sindirmeyi hedefliyordu. Öğrencilerin üniversitelere kabul edilmemesi, bu zihniyetin bir sonucuydu."Vesayet Zihniyetinin Tasfiyesi
AK Parti'nin bu vesayet yapılarıyla mücadele ettiğini anlatan Yalçın, 1960 darbesinden itibaren devletin içinde yerleşen vesayetçi zihniyetin ortadan kaldırıldığını dile getirdi. "Halka hizmet etme anlayışımız, darbecilikle mücadele konusunda büyük başarılar sağladı." diyen Yalçın, 28 Şubat'ın Türkiye'nin demokrasi tarihindeki önemine dikkat çekti.
Toplumsal Dışlanma ve Etkisi
Son olarak, 28 Şubat postmodern darbesinin yalnızca muhafazakar kesimleri değil, tüm toplum üzerindeki dışlayıcı etkisine de vurgu yaptı. Yalçın, "Bu darbenin zihinlerde bıraktığı izler, birçok darbeden daha yoğun olmuştur." sözleriyle bu durumu özetledi.
28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve tarihe "postmodern darbe" olarak geçen sürecin üzerinden 28 yıl geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, söz konusu sürece ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.
28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonucu açıklanan kararlarla başlayan ve tarihe "postmodern darbe" olarak geçen sürecin üzerinden 28 yıl geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, söz konusu sürece ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.