Hatay'da Düzensiz Göçmen Operasyonu
Hatay ilinin Antakya ve İskenderun ilçelerinde yürütülen göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, yasadışı yollarla yurda giriş yapan 37 düzensiz göçmen yakalandı.
Gözaltıları ve Tutuklamalar
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, düzensiz göçle mücadele çerçevesinde durdurdukları 7 araçta yaptıkları incelemelerde, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan göçmenleri tespit etti. Bu operasyonda toplam 12 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 9 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer gözaltına alınan şahıslar ise serbest bırakıldı.
Düzensiz Göçmenlerin Durumu
Yakalanan düzensiz göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilmiştir. Bu operasyon, düzensiz göçle daha etkin bir mücadele yürütme amacını taşımaktadır.
Hatay'ın Antakya ve İskenderun ilçelerinde yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 37 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 9 şüpheli tutuklandı.
Hatay'ın Antakya ve İskenderun ilçelerinde yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 37 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 9 şüpheli tutuklandı.