
İskenderun Devlet Hastanesi'nde Saldırı İddiası
İskenderun Devlet Hastanesi'nde, bir hemşireye hakaret ve darp iddialarıyla iki kişi gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 22 Temmuz tarihinde hastanede sağlık çalışanının saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturma başlattı.
Gözaltı Süreci
Hastane güvenlik kameralarındaki görüntüleri inceleyen ekipler, saldırganların kimliklerini tespit etti. Ardından iki şüpheli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Sağlık Çalışanından Açıklama
Saldırıya uğradığı iddia edilen hemşire Seyhan Sunar, hastane önünde bazı sendikaların olaya tepkisini de aktardı. Sunar, hastanın ölüm haberinin verilmesinin ardından, bir kadının tansiyonuna bakmasını talep ettiğini belirtti ve olayı şu şekilde anlattı:
"Ölüm haberini alan kişinin eşi tansiyon hastasıydı. Açıklama yapmaya çalışırken, hasta yakınları bir anda kalabalıklaştı. Beyaz kod vermeye çalıştığım esnada, 20 yaşlarında bir genç yanımda belirdi ve kolumdan tutarak, 'O tansiyona bakacaksın' diyerek emredici bir tavırla konuştu. Bakmamam gerektiğini ve kendilerinin acil servise gitmeleri gerektiğini söylediğim sırada yumruk attı."
Sunar, hastanın tansiyon hastası olduğunu bildiğini fakat durumunun iyi olduğunu ifade ederek, "Hasta fenalaştı deniliyor ama hasta tekerlekli sandalyede oturuyordu. Fenalaşma durumu yoktu; tansiyon hastası olduğu için acil servise gitmesi gerekti." dedi.
Şiddet Son Bulmalı
Seyhan Sunar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını talep etti.
İskenderun Devlet Hastanesi'nde, hakarette bulundukları hemşireyi darbettikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Hastane önünde bazı sendikalar tarafından olaya tepki gösterildi.
İskenderun Devlet Hastanesi'nde, hakarette bulundukları hemşireyi darbettikleri iddiasıyla 2 kişi gözaltına alındı. Hastane önünde bazı sendikalar tarafından olaya tepki gösterildi.