
Hatay'da Orman Yangını Çıktı
Vali Mustafa Masatlı, orman yangını hakkında bilgi verdi. Başta Karaali Mahallesi olmak üzere Oğlakören ve Üçgedik mahallelerinde tahliyelere başlandığını belirtti. Yangının yaklaşık 1500 vatandaşı etkilediğini ifade etti.
Yangının Sebebi ve Müdahaleler
Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kuvvetli rüzgar, yangının yayılmasını hızlandırdı. Olay yerine, Orman Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte iki söndürme helikopteri ve arazözler sevk edildi.
Tahliye ve Önlemler
Yangının yayılma ihtimaline karşı çevrede önlemler alındı. Yangından etkilenen mahalle mezarlığında da hasar oluştu. Vali Masatlı, yapılan müdahale çalışmalarını yerinde inceledi ve bölgedeki vatandaşlarla görüştü.
Can Kaybı Olmadı
Vali Masatlı, "Şu an itibarıyla çok şükür can kaybımız yok" diyerek, yangına müdahale eden çok sayıda ekip olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamındaki kriz merkezinin kurulduğu bilgisini verdi.
Yangının kontrol altına alınması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş makineleri bölgeye yönlendirildi. Yangının seyrinin önünü almak için çalışmalar şiddetle devam etmekte.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde, yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.