Hatay'da Pamuk Hasadı Başladı
Hatay, bu yıl 290 bin dekar alanda ekilen pamuk için 140 bin ton civarında rekolte bekliyor. Çiftçi Mehmet Yurdsever'in 190 dekarlık tarlasında gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, üreticilere başarılar diledi.
Vali Masatlı'nın Açıklamaları
Pamuk hasat makinesine de binen Vali Masatlı, yaptığı açıklamada, hasat döneminin çiftçilere hayırlı olmasını dileyerek şunları ifade etti:
"Hatay, Türkiye'de pamuk üretiminde dördüncü sıradadır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tarımın desteklenmesi adına yeniden üretim çalışmalarımız başladı. Bu süreçte, Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda 1530 çiftçimize 153 ton pamuk tohumu dağıttık. Bugün, bu tohumların meyvelerini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz."
Vali Masatlı, pamuk üretiminin kendileri için yalnızca tarım ürünü değil, aynı zamanda birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu söyledi. Ayrıca, 290 bin dekar alanda pamuk ekildiğini ve bu yıl 140 bin ton rekolte beklediklerini vurguladı.
Hatay'da bu yıl 290 bin dekar alanda ekimi yapılan pamukta 140 bin ton civarında rekolte bekleniyor. Vali Mustafa Masatlı, merkez Antakya ilçesindeki çiftçi Mehmet Yurdsever'in 190 dekarlık tarlasındaki pamuk hasadına katıldı.