
Hatay Hassa'da 622 Afet Konutunun İnşası Sürüyor
Hatay'ın Hassa ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin ardından başlatılan 622 afet konutunun inşası devam ediyor. Valilikten yapılan açıklamayla birlikte, bu konutların inşasına yönelik detaylar gün yüzüne çıktı.
Proje Detayları
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, Akbez ve Aktepe mahallelerinde 622 adet afet konutu inşa ediliyor. Bu süreçte, altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri de hayata geçirilmekte.
Valinin İncelemesi
İnşaat alanını yerinde ziyaret eden Vali Mustafa Masatlı, yetkililerden projenin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. Masatlı, "Sağlam ve güvenli yapıların deprem gerçeğine karşı en güçlü önlem olduğunu" ifade ederek, bu konutların halkın yaşam kalitesini artırma açısından taşıdığı önemi vurguladı.
Hatay'ın Hassa ilçesinde, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Akbez ve Aktepe mahallelerinde yapımına başlanan 622 afet konutunun inşası sürüyor.