Orgeneral Kadıoğlu'nun Azerbaycan Ziyareti
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Azerbaycan'da temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gitti. Burada, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ile bir araya gelerek ikili ilişkiler üzerine önemli görüşmeler gerçekleştirdi.
Görüşmelerde Ele Alınan Konular
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, Bakan Hasanov, Ermenistan sınırındaki durumu değerlendirerek Kadıoğlu ve beraberindekileri bilgilendirdi. Ermenistan'ın yeniden silahlanması nedeniyle bölgenin barış ve istikrarına yönelik tehditlerin bulunduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye ile Azerbaycan arasında askeri işbirliğinin geliştirilmesi fikrine vurgu yaptı.
Askeri İşbirliği ve Modern Savaş Yöntemleri
Görüşmede, dünya genelindeki çatışmaların, iki ülkenin modern savaş yöntemlerini birlikte analiz etme ihtiyacını doğurduğu ifade edildi. Askeri işbirliği ve bölgesel güvenlik konularında detaylı bilgi alışverişinde bulunuldu.
Azerbaycan ile İlişkiler
Kadıoğlu, ziyaretinin devamında Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Kerim Veliyev ve Azerbaycan Görev Grup Komutanı Korgeneral Bahtiyar Ersay ile de görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca, Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı ziyaret eden Kadıoğlu, burada Komutan Namig İslamzade ile bir araya gelerek hava kuvvetlerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Şehitlik Ziyareti
Kadıoğlu, ziyaretinin bir parçası olarak Bakü'de merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in kabri ve Türk ile Azerbaycan şehitliklerini de ziyaret etti.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu (solda), Azerbaycan'da Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la (sağda) görüştü.
Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu (solda), Azerbaycan'da Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la (sağda) görüştü.