Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hermanos Gutierrez İkisi Harbiye'de Konser Verdi

Hermanos Gutierrez grubu, 32. İstanbul Caz Festivali kapsamında Harbiye'de unutulmaz bir performans sergiledi.

Yayın Tarihi: 03.07.2025 09:42
Güncelleme Tarihi: 03.07.2025 09:42

Hermanos Gutierrez İkisi Harbiye'de Konser Verdi

Hermanos Gutierrez'den Harika Bir Performans

Hermanos Gutierrez, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda gerçekleştirilen 32. İstanbul Caz Festivali'nde sahne aldı. Konserin mekanı ise Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi oldu.

Kardeşler Heyecanlı ve Minnettar

Konserin açılışında Estevan Gutierrez, dinleyicilere Türkçe "İyi akşamlar İstanbul" dedi ve kardeşi Alejandro ile sahneyi paylaşmanın heyecanını dile getirdi. Alejandro da seyirciyle kurduğu bağdan dolayı mutluluğunu ifade ederek, "Bu güzel mekanda sizlerle birlikte çalmak inanılmaz. Avrupa turunun tam ortasındayız. Harika gidiyor. Her zaman olmak istediğimiz şehirlerde çalıyoruz. Babamız İsviçreli, annemiz Ekvadorlu, asla dünya çapında bir grup olmayı hedeflemedik. Bu akşam için çok minnettarız," dedi.

Müzikal Bir Yolculuk

Yaklaşık 1,5 saat süren konsere katılan seyirciler, performansı coşkuyla alkışladı. Gutierrez kardeşler, 2017'de "8 Anos" adlı ilk albümlerini, ardından "Hoy Como Ayer" (2019), "Hijos del Sol" (2020), "El Bueno Y El Mano" (2022) albümlerini ve 2024'te "Sonido Cosmico" isimli yeni albümlerini yayınladı. İkili, eserlerinde Latin Amerika'nın zengin gitar melodilerinden, 1950'lerden 1980'lere kadar olan bir dönemi kapsayan salso, milonga ve kumbiyadan ilham alıyor.

Festivalin Devam Eden Etkinlikleri

Festivalin 17 Temmuz'a kadar süreceği duyuruldu. Besteci ve piyanist Max Richter, bugün Harbiye'de performans sergileyecek. Ayrıca Fransız caz piyanisti Gregory Privat ve Türk trompetçi Tolga Bilgin yarın Fransız Sarayı'nda sahne alacaklar. Caz Vapuru etkinliği ile ise 13 Temmuz'da dinleyicilere İstanbul Boğazı eşliğinde konser keyfi sunulacak.

Genç Yetenekler ve Bağımsız Sesler

Festivalin "Gece Gezmesi" bölümü kapsamında 16-17 Temmuz'da Kadıköy Sineması ve Moda Sahnesi'nde genç yetenekler ve bağımsız sanatçılar sahne alacak.

Hermanos Gutierrez müzik grubu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA...

Hermanos Gutierrez müzik grubu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen "32. İstanbul Caz Festivali"nde konser verdi.

Hermanos Gutierrez müzik grubu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA...

Hermanos Gutierrez müzik grubu, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen "32. İstanbul Caz Festivali"nde konser verdi.