
Hırvatistan Hükümeti Protesto Edildi
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı duran Yeşil Eylem Örgütü, İsrailli enerji firmasıyla yapılan iş anlaşmasını protesto etti.
Protestonun Nedeni
Yerel basında çıkan haberlere göre, aktivistler Hırvat hükümet binası önünde toplandı ve Enlight Renewable Energy ile yapılan işbirliği anlaşmasına tepki gösterdi. Hükümetten anlaşmanın iptal edilmesini isteyen aktivistler, bu tür bir işbirliğinin Gazze'deki olaylara destek anlamına geldiğini savundu.
Protesto Eylemi
Aktivistler, kırmızı boyayla kaplanmış çocuk oyuncakları, hikaye kitapları ve ayakkabılar bıraktıkları hükümet binası önünde büyük bir pankart açarak, "Enlight Renewable Energy ile işbirliğini sonlandırın! Soykırımı desteklemeyin!" mesajını verdiler.
Aktivistlerin Açıklamaları
Yeşil Eylem Örgütü'nden Marija Mileta, yaptığı açıklamada, Hırvatistan'ın Birleşmiş Milletler kurallarına uyması gerektiğini belirterek, ülkesinin de İsrail'in soykırımından ötürü yükümlülükleri bulunduğunu vurguladı. Aktivistler, aynı zamanda bu şirketin uzun yıllardır İsrail ordusuyla işbirliği yaptığını ve işgalden kâr sağladığını da ifade etti.
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı olan Yeşil Eylem Örgütü aktivistleri, İsrailli şirketle iş anlaşması yaptığı gerekçesiyle Hırvat hükümetini protesto etti. Kırmızı boyayla boyanmış çocuk oyuncakları, hikaye kitapları ve ayakkabıları hükümet binası önüne bırakan aktivistler, "Enlight Renewable Energy ile işbirliğini bitirin! Soykırımı desteklemeyin!" yazılı büyük bir pankart da açtı.