Hizbullah'tan İsmail Heniyye İçin Taziye
Hizbullah Hareketi, İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için başsağlığı diledi. Hareket, resmi Telegram hesabı üzerinden yayımladığı mesajda, Heniyye'nin ölümü nedeniyle duyulan derin üzüntüyü dile getirdi.
Suikastın Ardındaki Gelişmeler
Açıklamada, "Büyük ve samimi lider Heniyye’nin ölümü nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu" ifade edilerek, başta Hamas olmak üzere tüm Filistinlilere başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Ayrıca, "tüm direniş alanlarındaki mücadelenin kararlılık ve inatla sürdürüleceği" vurgulandı.
Heniyye'nin İran Ziyareti
Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye'nin Tahran'daki konutuna bir saldırı düzenlendiğini duyurdu. Hem İran hem de Hamas Hareketi, suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililer olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.
Hamas'taki Rolü
İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine geçerek Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı.