
Hulusi Akar ve KKTC Temasları
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.
Görüşmede Kıbrıs Yanlısı Durum Vurgulandı
Akar, Meclis'te gerçekleşen toplantıda, Kıbrıs'ın haklı davasını her zaman tanıtacaklarını ve bunun kendileri için bir sorumluluk olduğunu belirtti. Kıbrıs'ın milli meselelerinin giderek daha kritik bir hale geldiğine dikkat çeken Akar, "Her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olacağız," dedi.
Güvenlik ve Kalkınma Konuları
Akar ayrıca, Kıbrıs'ın güvenlik ve savunma konularının yanında, kalkınma konusunun da büyük önem taşıdığını ifade ederek, bu alanda gerekli adımları atmaya hazır olduklarını bildirdi.
İzolasyonların Düzeltilmesi Gerekiyor
Akar, Kıbrıs vatandaşlarına yönelik uygulanan izolasyonların büyük bir haksızlık olduğunu dile getirerek, "Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi için her düzeyde mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz Kıbrıs'lıyız ve bu durumu sürdürmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.
Öztürk’ten Birlik Vurgusu
KKTC Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Öztürk, Türkiye’nin Kıbrıs Türklerinin haklarının korunmasında her zaman destek verdiklerini belirtti. Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine değinen Öztürk, “Barış sadece Kuzey Kıbrıs’a değil, Güney Kıbrıs’a da geldi,” diyerek barışın önemini vurguladı.
Öztürk, "Biz savaş istemiyoruz, birlikteliğimizi güçlendirmek ve dünyaya bu mesajı vermek çok önemli," ifadelerini kullandı.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar (fotoğrafta), KKTC Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış ilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk ve beraberindeki heyetle Meclis'te bir araya geldi. Akar, burada konuşma yaptı.
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar (fotoğrafta), KKTC Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dış ilişkiler ve Savunma Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk ve beraberindeki heyetle Meclis'te bir araya geldi. Akar, burada konuşma yaptı.