Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İBB Meclisi'nde Çıkar İlişkileri Tartışması

İBB Meclisi'nde, kamu kaynaklarının korunması ve etik düzenin önemine vurgu yapan AK Parti'li üye Muammer Uzunöz, çıkar ilişkileri ile ilgili soru önergesi verdi.

Yayın Tarihi: 12.05.2025 21:15
Güncelleme Tarihi: 12.05.2025 21:15

İBB Meclisi'nde Çıkar İlişkileri Tartışması

İBB Meclisi'nde Çıkar İlişkileri ile İlgili Soru Önergesi Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, belediyedeki bazı kişilerin belli şirketlerle çıkar ilişkisi kurduğu iddialarını gündeme getiren bir soru önergesi üzerine toplandı. Toplantı, İBB Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

AK Partili Üye Muammer Uzunöz'ün Açıklamaları

Toplantıda söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Muammer Uzunöz, son günlerde yaşanan bazı yargı süreçleri ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan bazı personeller hakkında ciddi iddiaların gündeme geldiğini ifade etti. Uzunöz, tanık ifadelerine dayanarak, İBB içinde bazı kişilerin çıkar ilişkileri kurarak ihale süreçlerine müdahale ettiğini ve kurumsal yapıyı kendi lehlerine kullandıklarını öne sürdü.

Uzunöz, bu iddiaların bireysel gibi görünse de kamu kaynaklarının korunması ve kurumsal etik düzenin sağlanması açısından önem taşıdığını belirtti.

İç Denetim Süreci ve İdari Tedbirler Soruları

Uzunöz, ayrıca şu soruları yöneltti:

  • İBB, bu iddialar doğrultusunda herhangi bir iç denetim süreci başlatmış mıdır?
  • Müfettiş görevlendirilmiş midir?
  • Tanık ifadelerinde adı geçen personellerle ilgili geçici görevden uzaklaştırma veya teftiş yapılmış mıdır?
  • İBB, kamuoyuna yönelik bir açıklama yapmayı planlamakta mıdır?
  • Bu iddiaların 'siyasi operasyon' olarak nitelendirilmesi nedeniyle, kurum içi bir soruşturma yürütülmemesi tercih edilmiş midir?

CHP'den Tepki

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan, kamuoyunun ortaya atılan bu konulara inanmadığını öne sürdü.

Oylama Sonucu

Yapılan oylama sonucunda, soru önergesi oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, belediye içerisinde bazı kişilerin belli...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, belediye içerisinde bazı kişilerin belli şirketlerle çıkar ilişkisi kurduğu ve ihale süreçlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin soru önergesi verildi. Soru önergesi için söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Muammer Uzunöz, açıklamalarda bulundu.