
IDEF 2025'in Basın Tanıtımı Gerçekleşti
17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025), Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve sektörün lider yöneticilerinin katılımıyla tanıtıldı. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, fuarda üç önemli lansman gerçekleştireceklerini açıkladı.
ASELSAN'ın Fuardaki Hedefleri
Akyol, IDEF'in, yıl içerisinde hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdükleri bir etkinlik olduğunu vurguladı. "Ülkemize layık bir şekilde burada olacağız. ASELSAN, bu takımın önemli bir parçası ve 50 yıllık geçmişimizle küresel bir oyuncu olma hedefimizi sürdürüyoruz," dedi.
Akyol, fuarda sergilenecek ürünlerin arasında elektronik harp ve dron engelleme sistemlerinin de bulunduğunu belirtti. Ayrıca, bu yıl ihracat odaklı büyümeye işaret eden Akyol, "Geçtiğimiz yıl 30 yeni ürünü ihraç ettik ve bu sayıyı artırmayı umuyoruz," ifadelerini kullandı.
TUSAŞ'ın Katkıları
TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, IDEF 2025'te GÖKBEY, HÜRKUŞ ve HÜRJET gibi projelerini sergileyeceklerini belirtti. "TUSAŞ'ı havacılığın süpermarketi olarak tanımlıyoruz. Sektördeki çeşitliliğimizle sürekli yenilik peşindeyiz," dedi.
ASFAT'ın Vizyonu
ASFAT Genel Müdürü Mustafa İlbaş, savunma sanayinin sadece güvenlik değil aynı zamanda ekonomik kalkınma için kritik bir unsurluk teşkil ettiğini belirtti. İDEF'te birçok işbirliği ve anlaşma imzalayacaklarını duyuran İlbaş, "Savunma sanayimizin milli karakterini güçlendirmek en büyük önceliğimizdir," açıklamasında bulundu.
Bu bilgiler ışığında, IDEF 2025'in Türkiye için büyük fırsatlar doğuracağı ve uluslararası işbirliklerinin kapılarını aralayacağı öngörülüyor.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile savunma sanayisi kuruluşlarının genel müdürleri, 22-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) öncesinde Savunma Sanayi Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Görgün, programda konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile savunma sanayisi kuruluşlarının genel müdürleri, 22-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak 17. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF 2025) öncesinde Savunma Sanayi Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Görgün, programda konuşma yaptı.