
15 Temmuz Şehitleri Anma Etkinliği: Ilgaz Dağı Tırmanışı
Çankırı'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla önemli bir tırmanış etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Çankırı Valiliği, Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği ve Çankırı Dağcılık, Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Spor Kulübü (ÇANDAK) tarafından düzenlendi.
Tırmanışa Katılanlar
Etkinlikte; Çankırı, Kastamonu, Ankara ve Zonguldak’tan bir araya gelen dağcıların yanı sıra JAK timi de yer aldı. Toplamda 54 kişi, Ilgaz Dağı’nın 2.404 rakımlı Emirgazi Tepesi zirvesine çıkarak 15 Temmuz şehitlerini anma hedefine ulaştı.
Şehitler İçin Dua ve İstiklal Marşı
ÇANDAK Başkanı Nuri Erkenci, tırmanış sırasında şehitler için dua ettiklerini ve İstiklal Marşı’nı seslendirdiklerini belirtti. Zirveye ulaştıktan sonra düzenlenen törenle, anma programı sona erdi.
Katılım Belgeleri Verildi
Tırmanışın ardından katılımcılar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı tarafından katılım belgeleriyle ödüllendirildi. Bu anlamlı etkinlik, katılanların minnet duygularını pekiştirdi.
Çankırı'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ilgaz Dağı Tırmanışı gerçekleştirildi.
Çankırı'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Ilgaz Dağı Tırmanışı gerçekleştirildi.