Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiliz-Filistinli Cerrah Ghassan Abu Sitta: İngiliz Polisi Ailemi Taciz Etti

Gazze'deki bir hastanede Filistinlileri tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, İngiliz terörle mücadele polisinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi. İsrail'in insanlık suçları devam ediyor. Gazze'yi tamamen ele geçirmek için saldırılarını sürdüren İsrail kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyor. Savaş suçu işlediği uluslararası kuruluşlarca da teyit edilen İsrail, özellikle hedef aldığı sivil yerleşimlerde 3 bine yakın Filistinliyi göz kırpmadan katletti. İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, İngiliz polisinin evine gelerek ailesini taciz ettiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 21:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiliz-Filistinli Cerrah Ghassan Abu Sitta: İngiliz Polisi Ailemi Taciz Etti

Gazze'deki Bir Hastanede Tedavi Eden Sınır Tanımayan Doktorlar Üyesi İngiliz-Filistinli Cerrah Ghassan Abu Sitta, İngiliz Polisinin Ailesini Taciz Etti

Gazze'deki bir hastanede Filistinlileri tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünden İngiliz-Filistinli cerrah Ghassan Abu Sitta, BBC canlı yayınında, terörle mücadele polis ekiplerinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi. Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Sitta, BBC canlı yayınında konuştu. Sitta, spikerin sorduğu 'Eğer İsrail’in kara operasyonu başlarsa ne yapacaksınız?' sorusunu 'Hastalarımızla kalacağız. Hastalarımızın yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu bir soykırım ve savaş suçu girişimi' diye cevapladı. Sitta ayrıca İngiliz terörle mücadele polisinin İngiltere'deki evine geldiğini ve ailesini taciz ettiğini söyledi.

İsrail'in İnsanlık Suçları Devam Ediyor

İsrail'in insanlık suçları, 11. gününde devam ediyor. Gazze'yi tamamen ele geçirmek için saldırılarını sürdüren İsrail kadın çocuk demeden sivilleri öldürüyor. Savaş suçu işlediği uluslararası kuruluşlarca da teyit edilen İsrail, özellikle hedef aldığı sivil yerleşimlerde 3 bine yakın Filistinliyi göz kırpmadan katletti. Ölenlerin yarıya yakını çocuklardan oluşurken bölgede soykırım gerçekleştiren İsrail'e en büyük destek, Batılı ülkelerden geliyor. Birçok Batılı ülkede İsrail'in saldırılarının başladığı ilk günden bu yana İsrail vahşetine ortak olanlara devlet eliyle destek götürülürken Filistin halkına uygulanan kıyıma karşı sesini yükseltenler sindirilmeye çalışılıyor. Bunun son örneği ise İngiltere'den geldi. Ülke basınında yer alan haberlere göre İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'ye gönüllü giden Sınır Tanımayan Doktorlar üyesi cerrah Ghassan Abu Sitta, ailesine uygulanan akılalmaz muameleyi anlattı. FİLİSTİN ASILLI DOKTORUN EVİNİ BASTILAR Gazze'deki bir hastaneye Filistinlileri tedavi etmeye giden İngiliz-Filistinli Sitta, BBC canlı yayınında terörle mücadele polis ekiplerinin İngiltere'deki evine gelerek ailesini taciz ettiğini söyledi. İngiliz-Filistinli cerraha İngiliz polisinden taciz | Video Gazze'de bulunup Gazze halkına yardım ettiği için 'terörist' oalrak görüldüğünü söyleyen Sitta, bunun devlet eliyle uygulanan bir yıldırma politikası olduğunu söyledi. BBC canlı yayınında konuşan Sitta, spikerin sorduğu 'Eğer İsrail'in kara operasyonu başlarsa ne yapacaksınız?' sorusunu 'Hastalarımızla kalacağız. Hastalarımızın yaşam hakkını sonuna kadar savunacağız. Bu bir soykırım ve savaş suçu girişimi' diye cevapladı. 'BU BİR SUSTURMA GİRİŞİMİ' Spikerin 'İngiliz polisinin evinizi neden bastığını biliyor musunuz?' sorusuna yanıt veren Sitta, 'Sanıyorum bu susturulmama yönelik bir çeşit acımasız taciz girişimi... Ama ben burada yok edilen hastalarım için konuşmaya devam edeceğim. Burada 50 aile yok edildi. Büyükanne-büyükbabalardan torunlara kadar kocaman ailelerden bahsediyorum. Tedavi ettiğim çocuklar. Tüm bunlar şuna çıkıyor, benim bir doktor olarak görevim şahit olduğum, onlara uygulanan bu kıyıma sessiz kalmamam' yanıtını verdi. Sitta ayrıca Gazze'de yaşanan soykırımda ölenlerin çoğunun çocuk olduğunu söyledi. Hastanelerin kapasitelerinin dolduğunun altını çizen Sitta, her beş dakikada bir içi yaralı ve çocuk dolu ambulansların hastaneye akın ettiğini vurguladı.