Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiliz Karbonatı: Mide Ekşimesi ve Zayıflama İçin Doğal Bir Çözüm

Mide ekşimesi ve mide yanması problemleri için İngiliz karbonatı kullanabilirsiniz. İngiliz karbonatı ayrıca kilo verme sürecine yardımcı olabilir. Ancak dikkatli kullanılmalı ve doktor kontrolünde tüketilmelidir.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 15:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiliz Karbonatı: Mide Ekşimesi ve Zayıflama İçin Doğal Bir Çözüm

Mide Ekşimesi ve Mide Yanması İçin İngiliz Karbonatı

Mide ekşimesi ve mide yanması problemlerini yaşıyorsanız, İngiliz karbonatı derdinizin dermanı olabilir. 1 litre suya ekleyeceğiniz 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı ile sindirim sistemi hastalıkları ile baş edebilirsiniz. Ayrıca İngiliz karbonatı ile fazla kilolarınızdan da kurtulabilirsiniz.

İngiliz Karbonatı Mide İçin Nasıl Kullanılır?

İngiliz karbonatı içeriğinde bulunan asit düzenleyici maddelerle mide rahatsızlıkları tedavisinde oldukça fayda sağlıyor. Mide ekşimesi, mide yanması ve diğer sindirim sorunlarında doktor kontrolünde İngiliz karbonatı içebilirsiniz. İngiliz karbonatını nasıl içeceğinizi merak ediyorsanız, 1 litre suya 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı eklemeniz yeterli olacaktır. İngiliz karbonatını aç mı tok mu içeceğiniz ise kişisel tercihinize bağlıdır. Ancak hazırladığınız İngiliz karbonatlı suyu akşam yemeklerinden sonra içmemeye özen göstermelisiniz. Bir hafta boyunca her gün İngiliz karbonatlı su içtiğinizde, bir sonraki hafta bu karışımı tüketmemeniz önerilir.

İngiliz Karbonatı Zayıflatır mı?

Son zamanların en popüler ürünleri arasında bulunan İngiliz karbonatı, düzenli spor ve beslenme ile birlikte kullanıldığında zayıflamaya yardımcı bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette yalnızca İngiliz karbonatının zayıflatma etkisi bulunmamaktadır. Ancak İngiliz karbonatının asit dengeleyici alkali yapısı metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Böylece yağ yakımını destekler ve kilo verme sürecinde destekleyici bir gıda takviyesi olarak listelerde yerini alır. İngiliz karbonatı kullanarak zayıflama sürecinize yardımcı olmak istiyorsanız, mutlaka bir diyetisyen ya da hekime danışmalısınız.

İngiliz Karbonatının Zararları Nelerdir?

İngiliz karbonatı doktor kontrolünde ve dikkatli kullanıldığı takdirde birçok konuda fayda sağlayan bir üründür. Ancak her üründe olduğu gibi İngiliz karbonatının da olası yan etkileri mevcuttur. İngiliz karbonatının en yaygın yan etkileri arasında mide sorunları, tansiyon, sodyum toksisitesi ve sıvı dengesizliği gibi sorunlar yer almaktadır. Bununla birlikte yanlış kullanımdan kaynaklı zehirlenmelere de yol açabilir. Özellikle tıbbi amaçlar için kullanılan sodyum bikarbonat ampulünün mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.