Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de 7 Farklı Kimlikle Vurgun Yapan Dolandırıcı Gündemde

İngiltere'de 7 farklı kimlik kullanarak 20 yıl içinde 4.5 milyon sterlin değerinde vurgun yapan dolandırıcı Jody Francis Oliver'in hikayesi gündeme geldi. Oliver, British Airways pilotu, polis memuru, yolcu gemisi kaptanı, Volvo çalışanı, emlak ve otomobil zengini ve İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'ın yakın arkadaşı gibi davranarak ülkenin en büyük dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdi. Yıllarca farklı kimliklerle gezen Oliver, ailesini ve en yakınlarını bile kandırarak 4.5 milyon sterlinlik vurgun yapmayı başardı.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 12:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İngiltere'de 7 Farklı Kimlikle Vurgun Yapan Dolandırıcı Gündemde

7 farklığı kimliğe bürünerek 20 yıl içinde 4.5 milyon sterlin değerinde vurgun yapan dolandırıcı İngiltere gündemine oturdu.

Medya adamın akılalmaz hikayesini başrollerini Leonardo DiCaprio ve Tom Hanks'in oynadığı 'sıkıysa yakala' filmine benzetti. BORİS JOHNSON'IN ARKADAŞIYMIŞ GİBİ DAVRANDI45 yaşındaki Jody Francis Oliver, British Airways pilotu, polis memuru, yolcu gemisi kaptanı, Volvo çalışanı, emlak ve otomobil zengini ve İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'ın yakın arkadaşıymış gibi davranarak ülkenin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza attı.

KENDİ KAYINPEDERİNİ BİLE DOLANDIRDIİngiliz Dailymail gazetesi Galler sınırlarında yaşayan, üç çocuk babası Oliver'ın yıllardır işsiz olduğunu ve kendi kayınpederini bile dolandırdığını yazdı.

YALANLAR ZİNCİRİ

Ancak aldığı ceza onu yolundan çevirmedi. 2009 yılında bar ve kafelere kumar makineleri, bilardo masaları satan bir şirket kurdu.

Masasına eski başbakan Margaret Thatcher'ın cenazesi için gönderilen sahte bir davetiyeyi çerçeveleyip koyan adam kendini çevresine başarılı bir iş insanı gibi gösterdi.

SAVCI: BÜYÜK BİR YALAN VE HİLE AĞI

Savcı Andrew Davies görülen davada adamın büyük bir fantezi içinde yaşadığını belirterek, Sanık büyük bir yalan ve hile ağının ortasındaydı. Kimi incittiği, dolandırmaya çalıştığı umrunda değildi. Hatta sevdiğini iddia ettiği kişilere bile yalan söylüyordu. Kendi için farklı isimler ve görev tanımları yapmıştı. İki farklı hayat sürüyordu. Birinde karısı ve çocukları ile beraberdi, diğer tarafta farklı kimlikler kullanarak insanları dolandırıyordu ifadelerini kullandı.

MÜKEMMEL ROL KABİLİYETİ

Yoksul bir ailede büyüyen ve iş hayatına araba satıcısı olarak başlayan Oliver’in “mükemmel rol kabiliyetiyle” tanıştığı bazı ünlü isimleri bile sahte anlaşma vaadiyle dolandırdığı ortaya çıktı. Bir dönem Oliver’in yanında çalışan Laura Colvin, “Her zaman çok şık giyinir ve pahalı saatler takardı” dedi.

DOLANDIRMADIĞI YAKINI KALMADI

Babasının Monaco’da kumarhanesi olduğunu söyleyen, masasında eski İngiltere başbakanlarından Margaret Thatcher'ın cenaze töreni davetiyesini bulunduran Oliver’in sürekli yalan söylediği ve yakınlarını hediyelere boğarak geniş bir ağ kurduğu ifade edildi.