
Malatya'da İpekyolu Kariyer Fuarı Açıldı
Malatya'da, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin öncülüğünde ve 6 üniversitenin işbirliğiyle hayata geçirilen İpekyolu Kariyer Fuarı, kapılarını açtı.
Vali Yavuz'dan Açılış Konuşması
Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde gerçekleşen açılışta konuşan Vali Seddar Yavuz, "Bu fuar, Cumhurbaşkanlığı himayesi altında ve İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde Malatya Turgut Özal, Fırat, Munzur, Sivas Bilim ve Teknoloji ile Sivas Cumhuriyet üniversitelerinin katkılarıyla düzenleniyor," dedi.
Kişisel Gelişim Vurgusu
Yavuz, gençler için kişisel gelişimin önemine değinerek, "Sadece üniversite kitaplarına bağlı kalmayın; kendinize yatırım yapmalısınız. Yabancı dil öğrenmek ve staj yapmak sizi geleceğe hazırlayacaktır," şeklinde konuştu.
Teknolojiye Yatırımın Önemi
Türkiye'deki son 20 yıl içinde yapılan teknolojik yatırımlara dikkat çeken Vali Yavuz, "Milli Teknoloji Hamlesi bizim geleceğimizdir. Bilim ve teknolojiye, özellikle de AR-GE'ye yatırım yapmak zorundayız," dedi. Gençlere, dijital çağı kaçırmamaları uyarısında bulundu.
Katılımcılar ve Açılış Töreni
Açılış töreninde ayrıca AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat da selamlama konuşması yaptılar. Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tolunay Başer, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve kamu kurumları temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte açılış kurdelesi kesildi. Fuar, yarın sona erecek ve genç yeteneklerle kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirecek.
Malatya'da, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 6 üniversitenin işbirliğiyle düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı başladı.
Malatya'da, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 6 üniversitenin işbirliğiyle düzenlenen İpekyolu Kariyer Fuarı başladı.