Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran, İsrail'e Karşı Ambargo Uygulanması Çağrısında Bulundu

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar nedeniyle İsraile karşı geniş çaplı ambargo uygulanması çağrısında bulundu. Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantısı için Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bulunurken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze halkına yönelik soykırım yaptığı ve Gazze ablukasının kaldırılması gerektiğini vurgulayan Abdullahiyan, İslam ülkelerinin siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerini kesmeleri, petrol ihracatını durdurmaları ve projeleri durdurmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze halkına karşı işlenen savaş suçlarının durdurulması için derhal ateşkes sağlanması gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 23:44
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İran, İsrail'e Karşı Ambargo Uygulanması Çağrısında Bulundu

İran, Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar nedeniyle İsraile yönelik geniş çaplı ambargo uygulanması çağrısında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplantısı için bulunduğu Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Abdullahiyan, İsrail'in saldırıları karşısında güçlü bir bildiri yayımlanması gerektiğini belirterek bu bildiride, Siyonist İsrail rejiminin Gazze halkına yönelik soykırım yaptığı ve Gazze ablukasının kaldırılması gerektiği vurgulanmalıdır dedi.

Abdullahiyan, Bildiride, mazlum Gazze halkının zorla şehirlerinden çıkartılması kınanmalıdır. Ben bu konuyu bugün İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve toplantıda bulunan dışişleri bakanları ile görüştüm ve görüşmemizde onlara siyonist rejimin saldırıları karşısında harekete geçilmesi gerektiğini vurguladım ifadelerini kullandı.

İsraile her türlü petrol ihracatı sonlandırılmalı

Siyonist rejim karşısında atılacak eylemler konusunda konuşan Abdullahiyan, İsraile yönelik geniş çaplı ambargo uygulanması gerektiğini söyleyerek, Bu konuda İslam ülkelerinin göstereceği en açık eylem siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerin acil bir şekilde kesilmesidir. Siyonist rejimin büyükelçilerinin bu ülkelerden kovulması, bu rejime her türlü petrol ihracatının sonlandırılması ve aynı şekilde İslam ülkeleri ile bu rejim arasındaki tüm projelerin ve anlaşmaların durdurulması gereklidir dedi.

Savaş suçlarına derhal son verilmesi için ateşkes sağlanmalı

Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği savaş suçlarının durdurulması için derhal ateşkes sağlanması konusunda mutabakata vardıklarını belirten Abdullahiyan, Bugün Cidde'de bulunan İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarının, Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği suçları durdurmak için güçlü bir karar vermesini ve çocuk katili bu rejimin suçlarına derhal son verildiğini göreceğimizi umuyoruz dedi.