
İran ve Türkiye İlişkileri Üzerine Önemli Açıklamalar
İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Abbas Salihi, Türkiye ile olan ilişkilerin özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Salihi, bu ilişkilerin her alanda güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtti ve ülkesinin Türkiye ile olan bağlarına dair önemli bilgiler paylaştı.
2025 Türkiye-İran Kültür Yılı ve Gelecek Projeler
Başkenti Tahran'da, yerli ve yabancı medya mensuplarıyla bir araya gelen Salihi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir muhabirin 2025'in Türkiye-İran Kültür Yılı olarak ilan edilmesiyle ilgili kültürel etkinlikler ve projelerin planlarına dair sorusuna yanıt veren Salihi, İran'ın komşularla olan iyi ilişkilerine büyük önem atfettiklerini vurguladı.
Salihi, Mesud Pezeşkiyan tarafından dile getirilen bir düşünceyi tekrar ederek, "Komşularımızla yalnızca komşu değil, adeta bir aileyiz," dedi. Bu bağların sınırların ötesinde de sürdüğünü belirtti.
İki Ülke Arasında Sürekli Görüşmeler
Bakan, çeşitli düzeylerde Recep Tayyip Erdoğan ve Mesud Pezeşkiyan arasında sürekli olarak görüşmeler yapıldığını belirtti. Ancak, İran'daki olayların 2025'ten tam anlamıyla yararlanmalarını engellediğini de sözlerine ekledi.
Kültürel Etkileşim ve Gelecek Umutları
İran'da yaşanan olaylar sebebiyle ertelenen kültürel programların telafi edilmesini umut ettiğini belirten Salihi, Türkiye ile yapılan işbirliğinin derinliğine ve sürekliliğine dikkat çekti. Medya alanında da düzenli bir etkileşimde bulunduklarının altını çizerek, Türk dostlarıyla yürütülen işbirliklerinin başarılı olduğunu söyledi.
Toplantı Sırasında Elektrik Kesintisi
Toplantı boyunca, enerji tasarrufu amacıyla gerçekleştirilen elektrik kesintileri sonucunda salonun elektriklerinin kesilmesi dikkat çekti.
erinin özel bir yere sahip olduğunu belirterek "Türkiye ile ilişkilerimiz her alanda iyidir ve yıllardır bu ilişkiler devam etmektedir." dedi. İran Kültür ve İslami İrşad Bakanı Salihi, Bakanlığın başkent Tahran'daki Bag-ı Ziba yerleşkesinde yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi.