Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İslami ve İnsani Sorumluluk: Gazze Konferansı Devam Ediyor

Gazze'deki insani krize dikkat çekmek amacıyla düzenlenen konferans, dünyadan alimlerin katılımıyla çalıştaylarla devam ediyor.

Yayın Tarihi: 25.08.2025 13:51
Güncelleme Tarihi: 25.08.2025 13:51

İslami ve İnsani Sorumluluk: Gazze Konferansı Devam Ediyor

İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze Konferansı

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Türkiye merkezli İslam Alimleri Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konulu konferans, 50 farklı ülkeden 150 kadar İslami alim katılımıyla üçüncü gününde çalıştaylarla sürdürüldü.

Çalıştaylar ve Alimlerin Katkısı

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda bulunan konferans salonunda gerçekleşen çalıştaylarda, alimler ile devlet temsilcileri, Mescid-i Aksa'nın önemi, karşı karşıya olduğu tehlikeler ve bu değerli yapının korunması için atılması gereken adımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Program, ilerleyen saatlerde de çeşitli çalıştaylarla devam edecektir.

İslam Alimleri Vakfı Başkan Yardımcısı Abdulvahap Ekinci, AA'ya yaptığı açıklamada, 8 gün sürecek programın dikkatlice planlandığını belirdi. Ekinci, "Bu konferansa Türkiye ve diğer ülkelerden önemli ilim adamları katılıyor, her gün birkaç çalıştay yapıyoruz. Amacımız, bu konuyla ilgili genel bir çerçeve oluşturmak ve teorik bilgileri pratiğe dökmek," dedi.

Gazze’de Yaşanan İnsanlık Dramı

Ekinci, Gazze'deki kriz ile ilgili 50'den fazla ülkeden gelen alimlerin değerli görüş ve öneriler sunduğunu dile getirdi ve "Gazze'deki sorun son derece büyüktür. Burada yaşananlar karşısında duyarsız kalmak, insanlara derin bir acı vermekte. Müslüman toplum olarak bu konuda daha aktif olunmalı, yetkili mercilere gereken tepkiler gösterilmelidir," şeklinde konuştu.

Çığlık ve Direniş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan ise, İsrailli işgalcilerin Gazze'de büyük bir insani krize yol açtığını ve orada yürütülen faaliyetlerin bir soykırım olarak değerlendirilebileceğini belirtmiştir. Candan, "Siyonistlerin hedefi, Müslümanları seçilmiş bir halk olarak tanıtmak ve buna karşı koyanları yok etmektir. Bu duruma karşı tüm insanlık olarak bir araya gelerek sesimizi yükseltmemiz gerekmektedir," ifadelerini kullandı. Candan ayrıca, bu duruma karşı durmak için vicdanlı her bireyin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Türkiye'deki İslam Alimleri Vakfı işbirliğinde düzenlenen, 50...

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Türkiye'deki İslam Alimleri Vakfı işbirliğinde düzenlenen, 50 ülkeden 150 İslam aliminin katıldığı "İslami ve İnsani Bir Sorumluluk: Gazze" konferansı, üçüncü gününde çalıştaylarla sürüyor. İslam Alimleri Vakfı Başkan Yardımcısı Abdulvahap Ekinci, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen konferansa ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Türkiye'deki İslam Alimleri Vakfı işbirliğinde düzenlenen, 50...