Isparta'da "Köklerden Geleceğe Kültürel Değerlerimiz" Sergisi Düzenlendi
Isparta'da, ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan "Köklerden Geleceğe Kültürel Değerlerimiz" sergisi, büyük bir ilgiyle açıldı.
Öğrencilerin Hazırladığı Yöresel Eserler
Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu'nun 4. sınıf öğrencileri, ailelerinin desteğiyle geçmişte küçüklüğümüzde kullandığımız yöresel kıyafetler, halı, kilim ve fincan gibi çeşitli ürünler ile sergi hazırladı.
Sergi Ziyaretçilerini Bekliyor
IYAŞ Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Bu etkinlik, ilkokul öğrencilerinin kültürel değerleri tanıma amacı taşıyor.
Öğretmen Ümit Güven'in Açıklamaları
Öğretmen Ümit Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişini bilmeyen bir neslin, bugüne sahip çıkamayacağını vurguladı. "Sergide, geçmişten günümüze taşınan kültürel değerlerimizi temsil eden yöresel kıyafetler ve geçmişte kullandığımız eşyalar sergilendi. Özellikle ilimizin kültürünü yansıtan gül ürünlerimizi geleceğe taşımayı amaçladık." Çocukların bu deneyimden büyük keyif aldığını belirten Güven, velilerin de destek verdiğini ifade etti. Güven, "Çeyiz sandıkları açıldı, anneanneler ve babaanneler ziyaret edildi. Bu süreç, çocuklar için çok güzel bir deneyim olmuş olmalı; çünkü gelecek onlara emanet." diye ekledi.
Isparta'da, ilkokul öğrencilerince hazırlanan "Köklerden Geleceğe Kültürel Değerlerimiz" sergisi açıldı. Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu 4 sınıf öğrencileri, ailelerinin desteğiyle geçmişte kullanılan yöresel kıyafetler, halı, kilim, fincan gibi ürünlerle sergi hazırladı.