Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail BM Temsilcisi Gilad Erdan, Filistinlileri öldürme sebeplerini açıkladı

İsrail'in BM Temsilcisi Gilad Erdan, Birleşmiş Milletler'de yaptığı bir konuşmada Filistinlileri öldürme sebeplerini açıkladı. Erdan, Filistinlilerin her gün taş attığını ve bu yüzden binlerce Filistinli sivilin öldürüldüğünü savundu. Gazze'deki saldırıların devam ettiği ve Erdan'ın skandal açıklamasının büyük tepki çektiği belirtilmektedir.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 20:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail BM Temsilcisi Gilad Erdan, Filistinlileri öldürme sebeplerini açıkladı

Bebek katili İsrail'in BM Temsilcisi Gilad Erdan, Birleşmiş Milletler'de yaptığı bir konuşmada Filistinlileri öldürme sebeplerini açıkladı.

Erdan, konuşmasında Filistinlilerin her gün taş attığını ve bu yüzden binlerce Filistinli sivilin öldürüldüğünü savundu. Dünya kamuoyunda büyük tepki çeken bu açıklama sonrasında Filistin yanlısı gösteriler dünyanın dört bir yanında devam etmektedir.

Gazze'deki katliam devam ediyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ara vermeden devam ettiği belirtilmektedir. 7 Ekim'den bu yana binlerce masum sivilin öldürüldüğü bu saldırılarda İsrail'in Filistin halkını hedef aldığı ve soykırım yaptığı iddia edilmektedir.

Gilad Erdan'ın skandal açıklaması

BM Güvenlik Konseyi oturumu sırasında yaptığı konuşmada, Erdan işgalci İsrailli yerleşimcilerin Filistin halkı tarafından şiddete maruz kaldığını söylemiştir. İsrail'in gelecekte yapacağı katliamları meşru göstermeye çalışan Erdan, 'Neden çocukları ve kadınları bombalayıp öldürdüğümüzü bilmek ister misiniz? Bu taş yüzünden. Bu taşları bize her gün atıyorlar. Siz olsanız ne yapardınız?' şeklinde skandal bir açıklama yapmıştır.

Erdan'ın eleştirileri

Erdan, Ortadoğu Barış Süreci BM Özel Koordinatörü Tor Wennesland'ın İran Dışişleri Bakanı ile görüşmesini eleştirmiş ve İran'ı kınama çağrısında bulunmuştur. Ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Wennesland'ın İran Dışişleri Bakanı ile el sıkışmasını eleştirmiştir.