Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail-Filistin Çatışmaları ve Yatırımcıların Riskli Varlıklardan Uzaklaşması

Orta Doğu'daki çatışmalarla yükselen jeopolitik tansiyon, yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasına neden oluyor. JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic, güvenli limanlara yönelme uyarısı yapıyor. Kolanovic, portföyünde devlet tahvili ağırlığını artırırken, tahvillerin dibi görüp görmediği ise belirsizliğini koruyor. Altın ağırlığını artıran Kolanovic, hisseler için 'piyasa altı getiri', emtia için ise 'piyasa üzeri getiri' tavsiyesinde bulunuyor. Riskli sektörler arasında perakende, lüks, otomobil, kimyasallar ve yarı iletkenler yer alıyor. Bankaların üçüncü çeyrek bilançoları iyi gelebilir, ancak karların dönüm noktasına yaklaşıldığı öngörülüyor.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 09:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail-Filistin Çatışmaları ve Yatırımcıların Riskli Varlıklardan Uzaklaşması

JPMorgan Stratejistinden 'Güvenli Liman' Uyarısı

Orta Doğu'daki çatışmalarla yükselen jeopolitik tansiyon, zaten yüksek faiz oranları nedeniyle baskı altında olan riskli varlıklar için 'ters bir rüzgar' olarak değerlendiriliyor. JPMorgan Küresel Piyasa Stratejisti Marko Kolanovic, yatırımcıların güvenli limanlara yönelmeleri gerektiğini belirtiyor. Kolanovic, artan jeopolitik risk, ucuz değerlemeler ve düşük pozisyonlanma nedeniyle portföyündeki devlet tahvili ağırlığını artırdı. Tahvillerin dibi görüp görmediği ise belirsizliğini koruyor. Jeopolitik riskten korunmak için altın ağırlığını artıran Kolanovic, hisseler için 'piyasa altı getiri', emtia için ise 'piyasa üzeri getiri' tavsiyesinde bulunuyor. Bazı sektörlerde ise riskler devam ediyor.

Riskli Sektörler ve Bankaların Durumu

Perakende, lüks, otomobil gibi döngüsel sektörlerin yanı sıra kimyasallar ve yarı iletkenler için riskler devam ediyor. Kolanovic, bankaların üçüncü çeyrek bilançolarının iyi geleceğini ancak karların dönüm noktasına yaklaştığını öngörüyor.