Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Filistin Çatışması: Cübbeli Ahmet'in İddiaları

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Hamas’ın İsrail’e saldırısının arkasında İran olduğunu iddia etti. Cübbeli Ahmet, saldırının sebebini ise zengin petrol ve gaz kaynaklarını İsrail’e vermek olarak gösterdi.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 14:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail Filistin Çatışması: Cübbeli Ahmet'in İddiaları

İsrail Filistin çatışması sürüyor

Savaşın 8. gününde İsrail ordusu kara harekatı hazırlığında. Gazze'de İsrail bombardımanlarıyla ölenlerin sayısı 2 bine yaklaştı.

Cübbeli Ahmet'in iddiaları

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Hamas'ın İsrail'e saldırısının arkasında İran olduğunu iddia etti. Cübbeli Ahmet, saldırının sebebini ise zengin petrol ve gaz kaynaklarını İsrail'e vermek olarak gösterdi.

İran'ın rolü

Cübbeli Ahmet'e göre, İran Hamas'ı itici güç olarak kullanarak petrol ve doğalgaz kaynaklarının Amerika ve İsrail'e gitmesine sebep oldu. İran'ın bu stratejik hamlesi, Çin ve Rusya ile işbirliği yaparak gizleniyor.

Gaz kaynakları

Cübbeli Ahmet, Hamas'ın bu imkanları nereden bulduğunu sorgulayarak İran'ın rolünü vurguladı. Gaz ve petrol kaynaklarının Müslümanların ve tüm ümmetin olduğunu belirtti.

Türkiye'nin durumu

Cübbeli Ahmet, Türkiye'nin bu durumda ne yapması gerektiğini de dile getirdi. Amerika'nın gemilerle gelmesine karşı Allah'tan korunmayı diledi ve Türkiye'nin büyük bir belada olduğunu ifade etti.