Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail - Hamas Savaşı: Son Dakika Gelişmeleri

Hamas'ın saldırısına İsrail'in Gazze'yi hedef alan ağır misillemesiyle tetiklenen savaşta on gün doldu, dünya silahların susmasını beklerken bölgede her geçen dakika yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 11:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail - Hamas Savaşı: Son Dakika Gelişmeleri

Hamas'ın saldırısına İsrail'in Gazze'yi hedef alan ağır misillemesiyle tetiklenen savaşta on gün doldu, dünya silahların susmasını beklerken bölgede her geçen dakika yeni gelişmeler yaşanıyor.

BM: İSRAİL GÜNEYDEKİ BÖLGELERİ DE BOMBALIYOR

BM, İsrail Hava Kuvvetleri'nin kuzeydeki sivil nüfusun gitmesini istediği güneydeki Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombaladığını açıkladı.

İSRAİL HİZBULLAH HEDEFLERİNİ VURDU

İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan'da bulunan Hizbullah hedeflerini vurduğunu duyurdu. Ordunun sosyal medya hesabında operasyonlara ilişkin bir video paylaşıldı ve saldırıların Lübnan'dan İsrail'e açılan ateşe yanıt olduğu ifade edildi.1980'lerin başında İsrail'in Lübnan'ı işgali sırasında İran'ın yardımıyla ortaya çıkan Hizbullah, ülkede önemli toplumsal, askeri ve Şii İslamcı örgüt konumunda.

IDF: BIDEN'IN ZİYARETİ KARA HAREKATINI ETKİLEMEYECEK

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü, ABD Başkanı Joe Biden'ın yarın İsrail'e yapacağı ziyaretin Gazze'deki kara operasyonunu geciktirmesini veya karmaşık hale getirmesini beklemediğini söyledi.

İSRAİL-LÜBNAN SINIRINDA YENİ ÇATIŞMA

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı bilgilendirmede Lübnan'dan sızmaya çalışan dört milisin öldürüldüğünü açıkladı. İsrail'in güneyindeki Tze'elim yerleşiminde ise bu sabah hava saldırısı sirenleri çaldı.

İNSANİ YARDIM KONVOYU REFAH SINIR KAPISINDA

Al Jazeera, 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ni dünyaya bağlayan tek nokta olan Refah sınır kapısına yardım konvoylarının ulaştığını bildirdi. Mısır'ın Ariş kentinden hareket eden konvoy, yaklaşık 2 saat sonra günlerdir açılması beklenen sınır kapısına vardı.

ABD ORDUSUNDAN İSRAİL'E SÜRPRİZ ZİYARET

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Michael Kurilla, İsrail'e gitti. Daha önce planlandığına dair bir açıklamanın bulunmadığı ziyaret dünya basını tarafından 'sürpriz' olarak nitelendirildi.

HAMAS İSRAİLLİ ESİR KADININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Hamas, Mia Shem isimli 21 yaşındaki İsrailli kadın esirin görüntülerini yayınladı. Kadının tedavi görüntülerini içeren videoda Shem'in 'Lütfen en kısa zamanda bizi buradan çıkarın' dediği anlar da yer aldı. İsrail Savunma Kuvvetleri, Mia'nın geçen hafta kaçırıldığını doğruladı ve yetkililerin Mia'nın ailesiyle iletişime geçerek onlarla temas halinde oldukları açıklandı.

WSJ: ABD İSRAİL'E 2000 ASKER GÖNDERİYOR

Bölgeye iki uçak gemisi konuşlandıran ABD'nin İsrail'e asker de göndereceği iddia edildi. İddia Wall Street Journal'dan (WSJ) geldi. WSJ'nin ismi açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD ordusu, Hamas'a karşı savaşında İsrail'i desteklemek için konuşlandırmayı planladığı yaklaşık 2000 askerini özel olarak seçti.