Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail - Hamas Savaşında Son Dakika Gelişmeleri

Dünyanın gözü 7 Ekim cumartesi günü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında başlayan İsrail-Hamas savaşında. İran dışişleri bakanı Hossein Amirabdollahian, ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü söyledi ve ayrıca Gazze'de sivillere yönelik bombalamanın devam etmesi halinde bunun sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 17:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail - Hamas Savaşında Son Dakika Gelişmeleri

İran'dan İsrail'e Sert Açıklama

Dünyanın gözü 7 Ekim cumartesi günü Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında başlayan İsrail-Hamas savaşında. ABD ve bazı Batı ülkelerinin desteğini arkasına alarak Gazze'de soykırım yapan İsrail'e İran'dan sert açıklama geldi. İran dışişleri bakanı Hossein Amirabdollahian, ABD'nin İsrail üzerinden Filistinlilere savaş yürüttüğünü söyledi ve ayrıca Gazze'de sivillere yönelik bombalamanın devam etmesi halinde bunun sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

ABD Başkanı'nın İsrail Ziyareti

Amirabdollahian, hastaneler, camiler, kiliseler ve siviller bombalanırken Biden'ın Çarşamba günü İsrail'e savaş zamanında olağanüstü bir ziyarette bulunup İsrail'in saldırılarını desteklemesinin 'acı ve talihsiz' olduğunu söyledi. İranlı bakan açıklamasında 'ABD'yi ve onun vekili İsrail'i, Gazze'deki insanlığa karşı suç ve soykırımı derhal durdurmazlarsa her an her şeyin mümkün olacağı ve bölgenin kontrolden çıkacağı konusunda uyarıyorum' ifadesine yer verdi.

İran'ın Uyarıları

İranlı bakan, 'ABD başkanı, Tel Aviv'deki varlığıyla, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliam ve toplu katliamı desteklemek için silahlarla dolu yüzlerce uçak, gemi ve kamyon göndereceğini resmen duyurdu' dedi. Üst düzey İranlı diplomat ayrıca Mısır kontrolündeki Refah geçiş noktasından Gazze'ye yalnızca 20 yardım kamyonunun girmesine izin verilmesinin 'utanç verici' olduğunu söyledi ve ABD ile İsrail'in müdahaleyi reddetmesi halinde 'bölgenin kontrolden çıkacağı' yönündeki uyarısını yineledi.