
İsrail'in Saldırısı Gazetecilerin Hedef Alındığını Gözler Önüne Serdi
Gazze'de 7 Ekim 2023 itibarıyla başlayan savaşın sonucunda, Han Yunus kenti, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği yeni bir saldırıya sahne oldu. Bu saldırıda, Nasır Hastanesi nde tedavi gören bir gazeteci hayatını kaybetti.
Ölen Gazeteci: Hasan Abdulfettah Islih
Filistin haber ajansı WAFA tarafından yapılan açıklamada, İsrail'e ait uçakların hastaneye saldırı düzenlediği ve bu sırada daha önce yaralanan gazeteci Hasan Abdulfettah Islih'in hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıdan etkilenen diğer bazı hastalar ise yaralandı.
215 Gazeteci Hayatını Kaybetti
Gazze'deki hükümetin medya ofisi, Islih'in ölümünün ardından, 7 Ekim tarihinden bu yana İsrail saldırılarında yaşamını yitiren gazeteci sayısının 215'e yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, Filistinli gazetecilerin hedef alınması ve suikaste uğraması sert bir şekilde kınandı.
Uluslararası Topluma Çağrı
Açıklamada, dünyanın dört bir yanındaki basın kuruluşlarına, Gazze'deki gazetecilere yönelik bu sistematik suçları kınama çağrısı yapıldı. Bununla birlikte, İsrail, ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerin suç ortaklığına dikkat çekildi.
Hastanelerden Aynı Acı
Media Ofisi, saldırı esnasında hastanede başka yaralıların da hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi verdi, fakat kesin sayıyı vermedi. Filistinli gazetecilerin sadece haber merkezlerinde değil, tedavi gördükleri hastanelerde bile hedef alındığı vurgulandı.
Açıklamada, uluslararası toplum ve Uluslararası Ceza Mahkemesi gibi tüm adalet kurumlarına gazetecilere, sivillere ve sağlık çalışanlarına karşı gerçekleştirilen bu "iğrenç" suçları belgelemek ve faillerini yargılamak için harekete geçme çağrısı yapıldı.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Hasan Abdulfettah Islih yaşamını yitirdi. Gazeteci Islih için cenaze töreni düzenlendi.
İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ne düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Hasan Abdulfettah Islih yaşamını yitirdi. Gazeteci Islih için cenaze töreni düzenlendi.