Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail, savaş sebebiyle bütçede değişikliğe gidecek

İsrail ordu radyosuna konuşan Smotrich, 7 Ekim'den bu yana devam eden savaş sebebiyle yıllık bütçede değişikliğe gidileceğini söyledi. Savaşın İsrail'e doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel olduğunu kaydeden Smotrich, dolaylı maliyeti konusunda 'net bir değerlendirme olmadığını' ifade etti. İsrail Maliye Bakanı, 'Yedek askeri güçlerin kitlesel hareketliliği ve Filistin'den büyük ölçüde roket saldırısı yapılmasıyla ekonominin kısmen felç olan etkisi üzerindeki maliyetine ilişkin henüz değerlendirmemiz yok.' dedi. Gazze'ye yüzlerce bomba atan Tel Aviv yönetimi, günlük olarak ciddi bir rakam harcamak zorunda kalıyor. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ülkeye doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel yani 246 milyon dolar civarında (yaklaşık 7 milyar TL) olduğunu belirtti. Smotrich, yedek askerlerin de gelişiyle başlatılan seferberliğin ve Filistinli silahlı grupların roket saldırıları nedeniyle zorlanan İsrail ekonomisinin, dolaylı olarak ne kadar bir maliyetle karşı kar

Yayın Tarihi: 25.10.2023 17:40
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail, savaş sebebiyle bütçede değişikliğe gidecek

İsrail ordu radyosuna konuşan Smotrich, 7 Ekim'den bu yana devam eden savaş sebebiyle yıllık bütçede değişikliğe gidileceğini söyledi.

Smotrich, 'Ülkenin bu seneki bütçesi, artık geçerli değil. İsrail'deki gelişmeler doğrultusunda değiştirilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Savaşın İsrail'e doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel olduğunu kaydeden Smotrich, dolaylı maliyeti konusunda 'net bir değerlendirme olmadığını' ifade etti.

Bütçe 140 milyar dolara çıkacak

İsrail Maliye Bakanı, 'Yedek askeri güçlerin kitlesel hareketliliği ve Filistin'den büyük ölçüde roket saldırısı yapılmasıyla ekonominin kısmen felç olan etkisi üzerindeki maliyetine ilişkin henüz değerlendirmemiz yok.' dedi.

İsrail'de 2023 için 484 milyar şekel (132 milyar dolar) kabul edilen yıllık bütçenin, 2024'te ise 514 milyar şekel (140 milyar dolar) olması öngörülmüştü.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 19. gününde de devam ediyor.

SAVAŞIN GÜNLÜK MALİYETİ 7 MİLYAR TÜRK LİRASI

Gazze'ye yüzlerce bomba atan Tel Aviv yönetimi, günlük olarak ciddi bir rakam harcamak zorunda kalıyor. İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, savaşın ülkeye doğrudan maliyetinin günlük 1 milyar şekel yani 246 milyon dolar civarında (yaklaşık 7 milyar TL) olduğunu belirtti.

Smotrich, yedek askerlerin de gelişiyle başlatılan seferberliğin ve Filistinli silahlı grupların roket saldırıları nedeniyle zorlanan İsrail ekonomisinin, dolaylı olarak ne kadar bir maliyetle karşı karşıya kaldığına dair bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

S&P'den, İsrail'e kredi notu şoku!

Standard & Poor's'un (S&P) İsrail'in notunu 'durağan'dan 'negatif'e düşürmesini de yorumlayan Smotrich, bu revizyonun 'alarm verici' olduğunu ancak krize rağmen İsrail'in büyük açıklar vermesini beklemediğini söyledi.