Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail ve Gazze Arasındaki Savaş Devam Ediyor

İsrail ve Gazze arasındaki çatışmaların devam ettiği bir dönemde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun savaş ilan etmesi ve Gazze'deki saldırılar büyük bir tartışma yaratmaktadır. Filistinli bir çocuğun İsrail bombardımanının hedefi olan evde kardeşlerini kaybetmesi ve ağzında taş olduğunu ifade etmesi ise duygusal bir tepkiyle karşılanmıştır. İsrail ordusunun Filistin'e yönelik saldırıları ve sivillerin üzerine fosfor bombası yağdırması ise uluslararası toplumda büyük tepki çekmiştir.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 20:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail ve Gazze Arasındaki Savaş Devam Ediyor

Dünya İsrail ve Gazze'deki Son Gelişmeleri Konuşuyor

Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu kameraların karşısına geçmiş ve "Savaştayız" demişti. Netanyahu'nun bu açıklamasından sonra İsrail Hamas'a savaş ilan etti. Gazze'yi ablukaya alan İsrail güçlerinin saldırıları sürerken bölgeden gelen görüntüler kahretti.

"AĞZINDA TAŞ VARDI, BANA SESLENEMİYORDU" Gazze'de İsrail bombalarının hedefi olan evde kardeşlerini kaybeden Filistinli bir çocuğun sözleri izleyenleri kahretti. Bombardıman sonrası yerle bir olan evde kardeşlerinden birini göçük altında gördüğünü ifade eden Filistinli çocuk, "Ağzında taş vardı. Bana tam seslenemiyordu. Sadece ah çekiyordu" ifadelerini kullandı.

İsrail Ordusu Filistin'e Karşı Saldırı Başlattı

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Filistin'e karşı saldırı başlattı. Tel Aviv yönetiminin resmi olarak 'tam taarruz' emrini vermesinin ardından saldırının boyutu giderek arttı. 5 gündür Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail ordusu savaş suçu işleyerek sivillerin üzerine fosfor bombası yağdırdı. Saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı. Binlerce çocuğun can verdiği saldırılara tepki yağdı.

Filistinli Kemal'in, saldırılarda hayatını kaybeden kardeşi Ahmet için döktüğü gözyaşları ise yürekleri sızlattı. Filistinli çocuğun kardeşine acı vedası yürekleri dağladı | Video Kardeşiyle vedalaşan Filistinli çocuğun sözleri, herkesi ağlattı: Kardeşim bana seslenmeye başladı. Kemal Kemal dedi. O zaman daha yaşıyordu ama ağzında taş vardı. Tam bana seslenemiyordu, acı çekiyordu...