Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmalar Devam Ederken Putin ve Netanyahu Görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaları ele almak için telefonda görüştü. Putin, İsrailliler için taziyelerini iletti ve Gazze Şeridi'ndeki durumu normalleştirmek için attığı adımları anlattı. Rusya, çatışmaları sonlandırmak ve barışçıl bir çözüme ulaşmak için çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 22:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmalar Devam Ederken Putin ve Netanyahu Görüştü

İsrail ve Hamas Arasındaki Çatışmalar

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekimden bu yana devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilk kez telefonda görüştü. Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alındığı aktarılarak, Putinin Netanyahuya çatışmalarda hayatını kaybeden İsrailliler için taziyelerini ilettiği ifade edildi.

Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki Durumu Normalleştirmeye Yardımcı Olmak İçin Attığı Adımlar

Putin, Rusya'nın Gazze Şeridi'ndeki durumu normalleştirmeye, şiddetin daha fazla tırmanmasını ve insani bir felaketi önlemeye yardımcı olmak için attığı adımlar hakkında bilgi verdi. İsrail tarafı özellikle Filistin, Mısır, İran ve Suriye liderleriyle bugünkü telefon temaslarının önemli noktaları konusunda bilgilendirildi denildi.

Rusya'nın Çatışmaları Sonlandırmak İçin Hazır Olduğu

Açıklamada, Rusyanın çatışmaları sona erdirmek, siyasi ve diplomatik yollarla barışçıl bir çözüme ulaşmak amacıyla çalışmaya hazır olduğu ifade edildi.

Putin'in Diğer Orta Doğu Liderleriyle Görüşmeleri

Putin, Netanyahu ile görüşmesi öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.