Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Filistin'e Yönelik Soykırım Propagandası

Gazze'de devam eden İsrail saldırılarına karşı Filistin'e destek veren sosyal medya hesapları sansürleniyor. İsrail'in soykırım propagandası yapan TikTok fenomenlerine sponsorluk teklifleri yapılıyor.

Yayın Tarihi: 27.10.2023 12:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Filistin'e Yönelik Soykırım Propagandası

Siyonist Lobinin Desteklediği İsrail Soykırımı

Gazze halkına 21 gündür bomba yağdıran İsrail, işgal planını tamamlamak için kara saldırısına da hazırlanıyor. Gazze topraklarını ele geçirmek için yaptığı planları devreye sokan İsrail, 7 bini aşkın masum canı hayattan vahşice kopardı. Katlettiği sivillerin yarısı çocuk olan İsrail, özellikle sivil yerleşimleri ve hastaneleri hedef alıyor.

Sosyal Medya Platformlarında Sansür

İsrail katliamlarına en büyük destek, Siyonist lobiyle kol kola yürüyen sosyal medya şirketlerinden geliyor. Saldırıların başladığı ilk günden bu yana Facebook, Instagram gibi platformlar Filistin'e destek veren hesapları sansürlüyor. İsrail propagandasının desteklendiği bu sitelerde 'masum Filistinliler katlediliyor' demek terör propagandası olarak kabul ediliyor.

İsrail'in Propaganda Teklifleri

İsrail'in soykırımına destek veren mesajları, video ve gönderileri kaldırmayan Instagram ve Facebook, İsrail'e tepki veren gönderilerdeki etkileşimi de düşürüyor. TikTok platformunda ise Filistin halkına destek veren kullanıcılara İsrail propagandası yapmaları için sponsorluk teklifleri gönderiliyor. Bu tekliflerde Filistin halkı için aşağılayıcı ifadeler kullanılıyor ve maddi destek sunuluyor.