Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Gazze'ye İnsanlık Dışı Saldırısı Devam Ediyor

İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırısı 26'ncı gününde devam ediyor. Ölü sayısı 8 bin 306 oldu ve kurbanların 3 bin 457'si çocuk. Gazze'de savaş suçu işleniyor. İsrail'in masum insanları katletmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Tüm bunları lânetleyelim. Ancak Hamas örgütünü de lânetlemek gerekiyor. Hamas'ın akıl yürütme biçimi anlaşılamaz. Filistin mitinglerine katılanların gerçekçi davranışlar sergilemeleri önemlidir.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 17:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Gazze'ye İnsanlık Dışı Saldırısı Devam Ediyor

İsrail'in Gazze'ye İnsanlık Dışı Saldırısı Devam Ediyor

İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırısı 26'ncı gününde devam ediyor. Başbakan Netanyahu 'Ateşkes'i kabul etmeyerek Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ediyor. Ölü sayısı 8 bin 306 oldu ve kurbanların 3 bin 457'si çocuk. Bölgede açlık, susuzluk ve korkunç bir perişanlık hâkim. Amerika da 'Ateşkes'e karşı çıkıyor. Başkan Biden, 'Ateşkes Hamas'a yarar. Kendisini savunmak İsrail'in hakkıdır' diyor. Ancak bu savunma şekli güçsüz, zavallı, fukara insanları öldürmekten başka bir şey değildir.

Gazze'de Savaş Suçu İşleniyor

Gazze'de savaş suçu işleniyor. İsrail'in masum insanları katletmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Tüm bunları lânetleyelim. Ancak Hamas örgütünü de lânetlemek gerekiyor. Çünkü onların vicdanı da İsrail'den farklı değil. Hamas, gereksiz yere başlattığı kanlı saldırıyla uyuyan canavarı uyandırdı. Hamas'ın İsrail sınırını geçip müzik şenliğini basması ve sivil insanları acımasızca öldürmesi haklı bir gerekçeye sahip değil. Hamas'ın bu eylemi büyük bir gaftır ve Filistin halkının bedelini ödemesine neden oluyor.

Hamas'ın Akıl Yürütme Biçimi

Hamas'ın akıl yürütme biçimi anlaşılamaz. Ellerinde füzelerden başka bir vurucu silahları olmayan Hamas, güçlü ordulara sahip İsrail ve ABD'ye savaş açtı. İsrail'in masum insanları öldürerek bölgenin haritasını değiştirme çabası durdurulmalı, ancak bu konuda kimin adım atacağı belirsiz.

Filistin Mitingleri ve Gerçekçi Davranışlar

Filistin mitinglerine katılanların gerçekçi davranışlar sergilemeleri önemlidir. Sadece slogan atmak yerine eyleme geçmek gerekmektedir. Ancak bu durumda nasıl bir planlama yapılacağı ve lojistiğin nasıl sağlanacağı düşünülmelidir. Aksi halde sadece sözde kalmak ve din istismarı yapmak hiçbir soruna çözüm getirmeyecektir.