Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Yeni Hedefi Fırınlar: Filistinlinin Ekmeği Bombaların Pençesinde

İsrail, Gazze'de insani durumu daha da kötüleştirecek hedef noktalarını vuruyor. İsrail ordusu hastanelerin ve okulların ardından şimdi de fırınları bombalıyor. İsrail'in fırınları hedef alarak mümkün olan en fazla sayıda can kaybına yol açmayı amaçladığı vurgulanıyor.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 11:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrail'in Yeni Hedefi Fırınlar: Filistinlinin Ekmeği Bombaların Pençesinde

İsrail'in Yeni Hedefi Fırınlar: Filistinlinin Ekmeği Bombaların Pençesinde

İsrail kuşatma altına aldığı Gazze'de insani durumu daha fazla kötüleştirecek hedef noktaları vurmaya devam ediyor. İsrail ordusu hastanelerin ve okulların ardından şimdi de fırınları bombalıyor. Gazze'deki hükümet ofisi yaptığı açıklamada ekmek kuyruğunda bekleyen sivillerin bulunduğu 5 fırın ve çevresinin vurulduğunu aktardı. İsrail'in fırınları hedef alarak mümkün olan en fazla sayıda can kaybına yol açmayı amaçladığı vurgulandı. İsrail, Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ederken vahşeti, insani durumu daha da kötüleştirecek yerleri vurarak sürdürüyor.

İsrail'in Fırınlara Saldırısı

İsrail’in fırınları ve çevresini kasıtlı olarak bombaladığı, saldırılarda onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı. İsrail’in fırınları hedef alarak mümkün olan en fazla sayıda can kaybına yol açmayı ve bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirmeyi amaçladığı vurgulandı.

İsrail'in Suçları

Açıklamada, 'Bu, işgalin (İsrail’in) suç işleme konusunda kırmızı çizgilerinin olmadığını kanıtlıyor ve vurulan noktaların niteliğini bir kez daha dünyaya gösteriyor' ifadeleri kullanıldı. Uluslararası topluma kararlı bir duruş sergilemesi ve İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırganlığına son verilmesi için ’acil müdahale’ çağrısında bulunuldu.