Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrailli Rehinenin Açıklamaları Sansürlendi

İsrailli rehinenin Hamas'ın kendilerine 'insanca' davrandığına dair açıklamaları sansürlendi. Annesi Gazze'de esir olan İsrailli Neta Heiman, Netanyahu hükümetine güvenmediğini ve Gazze halkının cezalandırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 19:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:11

İsrailli Rehinenin Açıklamaları Sansürlendi

İsrailli rehinenin açıklamalarına Tel Aviv sansürü

Hamas'ın rehin aldığı İsrailli Yasmin Porat'ın, İsrail işgal güçlerinin rehine öldürdüğüne ve Hamas üyelerinin kendilerine 'insanca' davrandığına dair açıklama yaptığı röportaj, İsrail devlet televizyonu Kan tarafından yayından kaldırıldı.

Kibbutz katliamından sağ kurtulan İsrailli rehine

Batı medyasında Hamas'ın gerçekleştirdiği katliam olarak yer alan Kibbutz katliamından günler sonra Hamas'ın elinden sağ olarak kurtulan İsrailli Yasmin Porat, röportaj verdiği İsrail devlet radyosu Kan'da yayınlanan Haboker Hazeh (Bu Sabah) programında Hamas üyelerinin kendisine ve diğer esirlere 'insanca' davrandığını söyledi.

İsrail güçleri ve Hamas arasındaki çatışma

Hamas üyelerinin, rehineleri canlı kalkan olarak kullanarak ateş altına alınan evden Gazze'ye kaçmak istediğini belirten Porat, yapılan uyarı üzerine İsrail güçlerinin ateşi kestiğini ifade ederek, İsrail ve Hamas güçleri arasında saatler süren çatışmada hayatını kaybeden beş veya altı rehinenin yerde kanlar içinde yatarken gördüğünü açıkladı.

Mülakat yayından kaldırıldı

ABD merkezli The Electronic Intifada haber sitesine göre, İsrail devlet radyosu Kan, İsrail'in sivil öldürdüğüne dair açıklamaları bulunan Porat'ın bu sesli mülakatını yayından kaldırdı.

Annesi Gazze'de esir olan İsrailli Neta Heiman'ın açıklamaları

Annesi 7 Ekim'den bu yana Gazze'de esir bulunan İsrailli Neta Heiman, Binyamin Netanyahu hükümetine güvenmediğini ve Gazze halkının cezalandırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Gazze halkının suçsuz olduğunu belirten Heiman

Gazze'ye ilaç girişine izin verilmesi gerektiğini dile getiren Heiman, Gazze halkının bir suçu olmadığını ve Hamas'tan dolayı acı çektiklerini belirtti.

Netanyahu'yu yalancı olarak tanımlayan Heiman

Netanyahu'yu 'yalancı' olarak tanımlayan Heiman, İsrail hükümetini de Gazze'de bulunan esirlerin kurtarılmasına öncelik vermemekle suçladı.

Çözümün siyasi bir anlaşmayla mümkün olduğunu savunan Heiman

İsrail-Filistin çatışmasında her iki tarafın da suçsuz olmadığını savunan Heiman, bu sorunun çözümünün askeri değil siyasi bir anlaşmayla mümkün olabileceğini dile getirdi.

İsrail'in haksızlığını kaydeden Heiman

Gazze'ye 2007 yılından beri uygulanan abluka ve Batı Şeria'da 1967'den beri devam eden işgal konusunda İsrail'in haksız olduğunu kaydeden Heiman, Filistin karşıtı fanatik görüş ve uygulamalarıyla bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'e birçok İsraillinin de kızgın olduğunu dile getirdi.