
İsraillilerden Gazze'ye Destek
Fransa'nın başkenti Paris'te, Dışişleri Bakanlığı önünde toplanan İsrailliler, Gazze'deki soykırıma karşı bir gösteri gerçekleştirdi. Bu gösteri, Avrupa'nın Paris, Strazburg, Berlin ve Madrid gibi 13 farklı kentinde eş zamanlı olarak yapıldı.
Ortaklık Anlaşması ve Yaptırım Talebi
Göstericiler, Avrupa Birliği ile İsrail arasındaki Ortaklık Anlaşması'nın askıya alınmasını ve İsrail ordusuna silah göndermenin durdurulmasını talep etti. Fransa ve AB'nin Tel Aviv hükümetine yaptırım ve askeri ambargo uygulamasını istediler.
Pankartlar ve Sloganlar
Göstericiler, üzerinde "İsrail'e derhal yaptırım uygulayın, bu soykırımı durdurun" ve "Gazze'deki soykırıma karşı olan İsrailliler" yazılı pankartlar taşıyordu. Ayrıca, "İsrail'i silahlandırmayı durdurun" ve "İsrail katil, Macron suç ortağı" sloganları attılar.
Omri Sheffer'den Duygusal Açıklama
Fransa'da eğitim gören İsrailli Omri Sheffer, gösteride AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze'de bir soykırım yaşandığını vurguladı. Sheffer, "Devam eden bir soykırım var. Bunu anlatabilecek sözüm yok, ancak orada yaşananlar dehşet verici ve biz bunun sorumluluğunu taşıyoruz" dedi. Ayrıca, İsrail'in saldırılarının sona ermesi ve Gazze'ye insani yardım ulaştırılması için uluslararası baskının gerekli olduğunun altını çizdi.
Sheffer, "Acı da olsa, uluslararası baskının bir şeyleri değiştirmenin tek yolu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanarak, bu baskının geç de olsa hissedilmeye başlandığını belirtti.
Fransa'nın başkenti Paris'te Dışişleri Bakanlığının önünde bir araya gelen İsrailliler, ülkelerinin Gazze'deki soykırımına karşı gösteri düzenledi. İsrail ordusuna silah gönderilmemesini talep eden göstericiler, Fransa ve AB'nin Tel Aviv hükümetine yaptırım ve askeri ambargo uygulamasını istedi.
Fransa'nın başkenti Paris'te Dışişleri Bakanlığının önünde bir araya gelen İsrailliler, ülkelerinin Gazze'deki soykırımına karşı gösteri düzenledi. İsrail ordusuna silah gönderilmemesini talep eden göstericiler, Fransa ve AB'nin Tel Aviv hükümetine yaptırım ve askeri ambargo uygulamasını istedi.