Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da 7. Afrika Sağlık Buluşmaları Programı

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde gerçekleşen programda, Afrika sağlık çalışmaları ve deneyimler paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 30.04.2025 21:25
Güncelleme Tarihi: 30.04.2025 21:25

İstanbul'da 7. Afrika Sağlık Buluşmaları Programı

İstanbul'da 7. Afrika Sağlık Buluşmaları Düzenlendi

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (MASAM), "7. Afrika Sağlık Buluşmaları" programı düzenlendi.

Programın Detayları

Etkinlik, İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Programa, üniversitenin Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadrettin Pençe ile birçok doktor, tıp öğrencisi ve yazar katılım sağladı.

Öğrenim ve Deneyimler

Programın moderatörlüğünü üstlenen MASAM Başkanı Prof. Dr. Orhan Alimoğlu, MASAM aracılığıyla daha önceki dönemlerde 59 hekimin farklı tıp alanlarında uzmanlık eğitimi aldığını ve şu anda 45 asistan doktorun eğitimine devam ettiğini bildirdi.

Prof. Dr. Alimoğlu, "Havaalanında Afrika'ya gidenlere sorduklarında genellikle 'Afrika' diye yanıt veriyorlar. Biz, şehirlerden başlayarak farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz." dedi.

Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Alimoğlu, Afrika'ya yaptığı ziyaretler sırasında edindiği deneyimleri, birlikte gezdiği doktorlar Şurahbil Yağbasa, Ayşenur Özcan ve Ahmet Aydın Taşğın ile paylaştı.

Afrika'da Yaşanan Zorluklar ve Öğrenilenler

Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Somaliland ve Hargeisa'daki deneyimlerinin yanında Afrika halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Pençe, Afrika'nın ruhunu ve mutluluğunu öğrendiklerini belirterek, "Oraya gittiğimizde hep gülümsemeyi öğreniyoruz. Onların bize ihtiyacı var, bizim de onlara ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Prof. Dr. Abdülkadir Turgut, Afrika'daki insanların yaşamı sakin bir tempoyla sürdürdüğünü vurguladı.

Sonuç

Etkinlik, çevrim içi bir bilgi yarışması ve kitap çekilişiyle sona erdi. Her yıl düzenlenen bu buluşmalar, eğitim çalışmaları ve tıp camiası arasındaki tecrübeleri paylaşmak için önemli bir platform sunuyor.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince...

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (MASAM), "7. Afrika Sağlık Buluşmaları" programı düzenlendi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, programda konuşma yaptı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince...

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Afrika Sağlık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (MASAM), "7. Afrika Sağlık Buluşmaları" programı düzenlendi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, programda konuşma yaptı.