
İstanbul'da 'Arkadaşım Robot' Kısa Hikaye Yarışması Ödül Töreni Düzenlendi
Bilge Çocuk Dergisi tarafından organize edilen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen 'Arkadaşım Robot' kısa hikaye yarışı, İstanbul’da görkemli bir ödül töreniyle taçlandırıldı. Bu etkinlik, çocukların robotik ve yapay zeka konularında yazılı ifade becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.
Ödül Töreninde Vurgu
Törende Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit önemli mesajlar paylaştı. Macit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in çocuklara hayallerinin peşinden gitmeleri yönündeki tavsiyelerinden bahsetti. "Hayal ettiler, peşinden gittiler. Bugün Türkiye, onların hayalleri sayesinde uzayda" diyerek, gençlerin hayal gücünün önemine vurgu yaptı.
Odak Noktası: Teknoloji ve İyi İnsan Olmak
Macit, çocukların sadece iyi birer insan olmayı değil, aynı zamanda teknolojiyi üretmeyi de öğrenmeleri gerektiğini belirtti. "Teknolojiyi kullanmanın yanı sıra, onu hayata geçireceksiniz. Bugün hayalleriniz, fikirleriniz bizim için çok kıymetli" ifadelerini kullandı.
Sponsorlar ve Ödül Kazananlar
Ödül törenine destek veren kuruluşlar arasında Turkcell, Türk Hava Yolları, VakıfBank ve Ülker gibi önemli isimler bulunuyor. Ayrıca, TRT Çocuk ekranlarından tanınan karakterlerin çocuklarla buluştuğu etkinlikte, çeşitli ödüller sahiplerini buldu.
Birincilik ödülü, Elif Beyza Arlı'nın "Umay" adlı eserine verilirken; ikincilik ödülü Ahmet Buğra Kahraman'ın "Yıldızlardan Daha Yakın" eserine, üçüncülük ödülü ise Kayra Suna'nın "Ben" adlı eserine gitti.
Keyifli Anlar ve Eğitim
Ödül kazanan öğrencilerle birlikte protokol üyeleri aile fotoğrafı çektirdi. Vialand'daki etkinlik boyunca çocuklar eğlenceli anlar yaşadı ve gün boyunca düzenlenen aktiviteler ile keyifli vakit geçirdi.
Albayrak Medya Grubunun Bilge Çocuk dergisince Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Arkadaşım Robot" kısa hikaye yarışmasının ödül töreni İstanbul'da yapıldı. Vialand Tema Park'taki ödül törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül (sağda) ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit (solda) kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Albayrak Medya Grubunun Bilge Çocuk dergisince Milli Eğitim Bakanlığı destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Arkadaşım Robot" kısa hikaye yarışmasının ödül töreni İstanbul'da yapıldı. Vialand Tema Park'taki ödül törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül (sağda) ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammet Bilal Macit (solda) kazanan öğrencilere ödüllerini takdim etti.