İstanbul'da Sanat Yarışmaları Tanıtıldı
Kızılay Haftası kapsamında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kızılay Şubesi işbirliğiyle, kentteki okullarda düzenlenecek "Birlikten Doğan Umut" temalı resim, şiir ve hikaye yarışmalarının tanıtım programı gerçekleştirildi.
Program Detayları
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılay'ın tanıtım filmi gösteriminin ardından, yarışma hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı.
Yarışmanın Önemi
Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Türk Kızılay ile yürütülen işbirliğinin önemini vurgulayarak; "Bu yarışmalar, İstanbul'daki resmi ve özel okullardaki 2 milyon 900 bin öğrencimize, 170 bin öğretmenimize ulaşacak. Katılan tüm eserler okullarda sergilenecek ve her biri ayrı bir değer olarak kabul edilecek." dedi.
İnsani Değerlere Dikkat Çekildi
Gazze'de devam eden insani krizlere de dikkat çeken Yentür, "Bugün en çok Türk Kızılay'ın ruhuna ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Kızılay'dan Mesajlar
Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanı Burcu Kösem ise, gönüllülüğün her yaşta yaygınlaştırılması gerekliliğini dile getirerek; "İlköğretim öğrencileri resimle Türk Kızılay'ı anlatacak, ortaokul öğrencileri şiir yazacak, lise öğrencileri ise kompozisyonla 'Birlikten Doğan Umut' temasını kendi gözlerinden ifade edecek." şeklinde konuştu.
Umudun Ateşini Yakmak
Kösem, "Her çocuğun kalbinde bir iyilik kıvılcımı bulunmaktadır. Biz istiyoruz ki bu iyilik kıvılcımı büyük bir umut ateşine dönüşsün. Çocuklarımızla birlikte bu umut ateşini gönülden gönüle, elden ele yayacağız." ifadelerini kullandı.
Katılımcılar
Etkinliğe, Kızılay yönetimi ile Milli Eğitim Bakanlığı Genç Ar-Ge İlçe Koordinatörleri de katıldı.
Yarışmanın Amacı
Resim, şiir ve hikaye dallarında düzenlenecek yarışmalarla, öğrencilerin sanatsal ifade becerilerini geliştirmeleri, değer temelli düşünme ve toplumsal sorumluluk bilinci kazanmaları hedeflenmektedir.
Kızılay Haftası kapsamında, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kızılay Şubesi işbirliğiyle, kentteki okullarda düzenlenecek "Birlikten Doğan Umut" temalı resim, şiir ve hikaye yarışmalarının tanıtım programı gerçekleştirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür (sol 3) ve Türk Kızılay İstanbul Şube Başkanı Burcu Kösem de (sol 2) katıldı.