
İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu
İstanbul'da düzenlenen "change" araç dolandırıcılığı operasyonunda 9 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, eksper raporlarıyla aracın kusursuz olduğunu belirterek, noter satışlarını gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.
Dolandırıcılık Yöntemleri
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, yurt içi ve yurt dışından alınan hasarlı araçların motor ve şasi bilgilerini değiştiren dolandırıcıları tespit etti. Bu araçlar, kamu kurumları üzerinden üçüncü şahıslara satılarak haksız kazanç elde edildiği belirlendi.
Operasyonun Detayları
Polis, şüphelilerin 36 aracın bilgilerini “change” yöntemiyle değiştirdiğini belirtti. Teknik ve fiziki takibin ardından 21 Mayıs'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan kişiler hakkında "resmi belgede sahtecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "kaçakçılık" suçlarından işlem başlatıldığı bildirildi.
Mağdur İfadesi
Mağdurlardan Volkan Abazalı, dolandırıcılığa maruz kaldığını ifade ederek, "Eksperde hiçbir olumsuz durum görünmedi. Noter aşamasında da sorun yaşamadım. Ancak aracı kullanırken polis tarafından durduruldum ve çalıntı şüphesiyle ifade vermem gerektiğini söylediler" dedi. Abazalı, şüpheliler hakkında hukuki süreç başlatıldığını da sözlerine ekledi.
Yediemin Otoparkı Görüntülendi
Operasyon kapsamında ele geçirilen araçlar, Avcılar'daki yediemin otoparkında dron ile görüntülendi. Olayın detayları ile ilgili soruşturma devam etmektedir.
İstanbul'da düzenlenen "change" araç operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı, zanlıların eksperde kusursuz olduklarına dair rapor aldıkları araçların satışını noterden gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.
İstanbul'da düzenlenen "change" araç operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı, zanlıların eksperde kusursuz olduklarına dair rapor aldıkları araçların satışını noterden gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.