Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da FETÖ Firarisi İshak Uysal Yakalandı

FETÖ davasından 7 yıldır firari olan İshak Uysal, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

Yayın Tarihi: 16.06.2025 13:57
Güncelleme Tarihi: 16.06.2025 13:57

İstanbul'da FETÖ Firarisi İshak Uysal Yakalandı

İstanbul'da FETÖ Operasyonu

İstanbul'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyon neticesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı olarak 7 yıl boyunca aranan firari şahıs İshak Uysal yakalandı.

Aranan Şahıs Hakkında Detaylar

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, Uysal'ın FETÖ/PDY kapsamında aranan bir kişi olduğu belirlendi. İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği ile Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan arandığı tespit edildi.

FETÖ ile İlişkileri

Yapılan incelemeler sonucunda, İshak Uysal'ın ByLock uygulamasını kullandığı, örgütün sözde "sohbet imamı", "bölge imamı", "Türk Telekom bilişim imamı" ve "kurum imamı" gibi görevlerde bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Roketsan'dan sorumlu müdür yardımcılığı görevini üstlendiği ve üniversite mezunlarına iş bulma konusunda "mezun mesulü" unvanıyla görev yaptığı belirlendi.

Gözaltı ve Tutuklama Süreci

Firinci şüpheli, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde düzenlenen operasyon sonucunda gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adli makamlara sevk edilen Uysal tutuklandı.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında 7 yıldır aranan...

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında 7 yıldır aranan firari İshak Uysal, yakalandı.