
İstanbul'da Gazze ile Dayanışma Programı
İstanbul'da bazı sivil toplum kuruluşları tarafından "Gazze ile Dayanışma Programı" gerçekleştirildi. İstanbul Küçükçekmece Dernekler Federasyonu ve İHH İnsani Yardım Vakfı Küçükçekmece Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Sefaköy Atatürk Parkı'nda yerel vakıf ve derneklerin katılımıyla gerçekleşti.
Programda Açıklamalar
Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İHH Küçükçekmece Temsilciliği Teşkilat Başkanı Uğur Kuru, burada yaptığı konuşmada Gazze Şeridi'nde süregelen askeri saldırıları eleştirerek, bunun bir çatışma değil, uluslararası hukuku çiğneyen bir soykırım olduğunu vurguladı. Kuru, Gazze'deki temel ihtiyaç maddelerine erişimin engellenmesinin yaşamı tehdit ettiğini belirtti.
Uluslararası Toplumun Yükümlülükleri
Kuru, bu durumun çeşitli uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu ve taraf devletlerin bu insanlık suçlarını önleme yükümlülüğünde olduğunu ifade etti. Ayrıca, saldırıların Filistin halkının kimliğini ve kültürel geçmişini hedef aldığını dile getirerek, Gazze'deki durumu yalnızca bir savaş değil, bir toplumun varlık mücadelesi olarak tanımladı.
Harekete Geçme Çağrısı
"Uluslararası toplum, özellikle Birleşmiş Milletler, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Avrupa Birliği, etkili adımlar atmalı ve faillerin yargılanması için hemen harekete geçmelidir," diyen Kuru, Müslüman devletlerin ise daha güçlü bir tutum sergilemesi gerektiğini belirtti. Medyanın da bu durumu tarafsız değil, hakikatten yana yansıtması gerektiğine vurgu yaptı.
Etkinlikten Notlar
Programda, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile İstanbul Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Bayram Erdem de konuşmalar yaptı. Katılımcılar, Gazzeli yetim ve öksüz çocuklar için hayır çarşısı kurarak kan bağışında da bulundu.
İstanbul Küçükçekmece Dernekler Federasyonu ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Küçükçekmece Temsilciliği'nin organizesinde, bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Küçükçekmece'deki Sefaköy Atatürk Parkı'nda "Gazze ile Dayanışma Programı" gerçekleştirildi. Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile İstanbul Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Bayram Erdem de programa katıldı.