
İstanbul Emniyet Verileri ve Boğulma Vakaları
İstanbul Valisi Davut Gül, yılın ilk altı ayına dair emniyet verilerini düzenlediği bir basın toplantısında açıkladı. Eyüpsultan’da bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda, Gül, güvenlik tedbirlerinin artırıldığını vurguladı.
Sahil Güvenliği ve Boğulma Vakaları
Vali Gül, sahil ve plajlardaki güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirterek, "Son bir ayda 42 boğulma vakası meydana geldi, bunlardan 15'i maalesef ölümle sonuçlandı. Bu durumu engellemek için gerekli denetimleri yapıyoruz," dedi.
Asayiş ve Suç Oranı
Gül, genel huzur ve güvenliğin sağlanmasında birlik ve beraberliğin önemli olduğunu ifade etti. Bu yıl ilk altı ayda kişilere karşı işlenen suç oranında %9 azalma yaşandığını belirten Gül, mal varlığına karşı suçların da %26 oranında düştüğünü söyledi.
Silah ve Kaçakçılık İle Mücadele
Bu yılın ilk altı ayında 8.323 silahın ele geçirildiğini, bunun geçen seneye göre %23'lük bir artış olduğunu açıkladı. Gül ayrıca, organize suça yönelik operasyonların %32 oranında arttığını da sözlerine ekledi.
Trafik Güvenliği ve Cezalar
Güvenli bir trafik akışının sağlanması adına 5.245 personel ile denetimlerin artırıldığını belirten Gül, ölümlü trafik kazalarının sayısının azaldığını anlattı. Ayrıca, müzik yayınları ile çevreyi rahatsız edenlere ceza uygulanacağını açıkladı.
Güvenlik İyileştirmeleri ve Gelecek Planları
Bütün bu mücadelelerin, medyanın, STK'ların ve vatandaşların desteği ile sürdürüleceğini vurgulayan Gül, suçla mücadelede kararlılıklarının süreceğini belirtti. Şu an sahip olunan başarı ve aydınlatma oranlarının artışı, İstanbul'u daha güvenli bir yer haline getiriyor.
İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan'da bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) düzenlenen toplantıda kentin ilk 6 ayına ilişkin güncel emniyet verilerini kamuoyuyla paylaştı.
İstanbul Valisi Davut Gül, Eyüpsultan'da bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde (AFAD) düzenlenen toplantıda kentin ilk 6 ayına ilişkin güncel emniyet verilerini kamuoyuyla paylaştı.