
İsrail'in Saldırılarına Tepki
Fatih'te, Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Filistin ve İran'a gerçekleştirdiği saldırıları protesto etti. Saraçhane Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerinde Filistin bayraklarıyla, "Gazze'de insanlık öldürülüyor" yazılı pankart açarak, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı.
Özgür-Der'den Açıklamalar
Grup adına konuşan Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Bayram, Filistin halkına karşı Gazze'de süregeldiğini belirttiği soykırım eylemlerine dikkat çekerek, "Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonları özendiren ve Batı Şeria'da işgalcilerin yayılımını teşvik eden saldırganlık devam ediyor. Bugün bu saldırganlık, İran'a da taşınmış durumda," dedi.
İran'a Yönelik Tehditler
Bayram, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun İran hava sahasını kontrol altına aldıklarını ifade ettiğini belirterek, "İsrail, İran'da rejim değişikliği hedefliyor ve halkını işbirlikçiliğe davet etmekten çekinmiyor," dedi. Ayrıca, ABD ve İsrail'in nükleer silah sahibi olmasına karşı girişimlerini korsanlık olarak nitelendirdi.
Hukuksuzluk ve İkiyüzlülük
Bayram, tüm bu eylemlerin meşrulaştırılmaya çalışılmasının ikiyüzlülük olduğunu vurgulayarak, protesto etkinliğinin ardından grup dağıldı.
Fatih'te Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Filistin ve İran'a yönelik saldırılarını protesto etti.
Fatih'te Özgür-Der öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Filistin ve İran'a yönelik saldırılarını protesto etti.