Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Trafik Yoğunluğu: Haftanın İlk Günü

Kurban Bayramı sonrası İstanbul'da ana yollar ve toplu ulaşımda yoğun trafik gözlemleniyor.

Yayın Tarihi: 10.06.2025 09:30
Güncelleme Tarihi: 10.06.2025 10:19

İstanbul'da Trafik Yoğunluğu: Haftanın İlk Günü

İstanbul'da Trafik Yoğunluğu Artıyor

İstanbul, Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş günü olan pazartesi sabahında, trafik ve toplu ulaşımda belirgin bir yoğunlukla karşı karşıya.

Trafikteki Durum

Kentteki yoğunluk, özellikle sabah saatlerinde kendini gösterdi. Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunun Edirne istikametinde Kartal, Maltepe, Bostancı ve Göztepe bölgelerinde araçlar ağır seyrederken, ters yönde Maltepe'de yavaş ilerlemelerde dikkat çekiliyor.

TEM Otoyolu'nda ise Ankara yönünde herhangi bir yoğunluğa rastlanmazken, Edirne yönünde Pendik gişeleri civarında başlayan trafik, Çamlıca gişelerine kadar uzanıyor.

Avrupa Yakası'nda Durum

Avrupa Yakası'na geçişlerde ise Uzunçayır Kavşağı'ndan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Kozyatağı Kavşağı'ndan ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar yoğunluk görülüyor. D-100 kara yolunun Ankara yönünde Avcılar, Bakırköy, Haliç Köprüsü, Okmeydanı ve Çağlayan gibi noktalarda trafiğin yavaşladığı bildiriliyor.

Toplu Taşımada Yoğunluk

Ayrıca, işlerine ve okullarına ulaşmak isteyen yolcuların toplu taşımayı kullanması nedeniyle, özellikle metrobüs ve metro duraklarında yoğunluk meydana geldi.

Veriler Ne Diyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CepTrafik uygulaması verilerine göre, saat 08:30 itibarıyla kent genelinde trafik yoğunluğu %53'e kadar çıkarken, Avrupa Yakası'nda bu oran %45, Anadolu Yakası'nda ise %63 olarak ölçüldü.

İstanbul'da Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı....

İstanbul'da Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı. Anadolu Yakası'nda, Altunizade mevkisinde trafik yavaş ilerledi.

İstanbul'da Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı....

İstanbul'da Kurban Bayramı tatilinin ardından haftanın ilk iş gününde trafikte yoğunluk yaşandı. Anadolu Yakası'nda, Altunizade mevkisinde trafik yavaş ilerledi.