Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İstanbul'da Yağışlar Trafiği Kilitledi

Yağışlarla birlikte İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 85'e ulaştı. Sürücüler zorlu geçişler yaşıyor.

Yayın Tarihi: 29.09.2025 09:37
Güncelleme Tarihi: 29.09.2025 09:37

İstanbul'da Yağışlar Trafiği Kilitledi

İstanbul'da Hafta Başında Artan Trafik Yoğunluğu

İstanbul, haftanın ilk iş günü yağışların etkisiyle beraber ciddi bir trafik sıkışıklığı yaşıyor. Kentteki ana arter, cadde ve ara yollarda trafik yoğunluğu %85 seviyesine ulaştı.

Yağmurun Etkisi ve Geçişler

Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran yağış, sürücüleri kontrollü bir şekilde seyretmeye zorladı. Ayrıca meydana gelen kazalar ulaşımda aksamalara yol açtı.

Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki Durum

Anadolu Yakası'nda D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu Pendik'ten başlayarak Avrasya Tüneli girişine kadar devam ederken, TEM Otoyolu'nda Sultanbeyli'den Çamlıca gişelerine doğru bazı noktalarda aksama yaşanmakta. Elmalı-Ümraniye yönünde ise bir trafik kazası sonucu bir şerit trafiğe kapatıldı ve bu durum trafiği ağırlaştırıyor.

15 Temmuz Şehitleri ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nde Yoğunluk

İki köprüde, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerde yoğun bir trafik gözlemleniyor. 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü'nde Uzunçayır, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise Kozyatağı civarında sürücüler ilerlemekte zorluk çekiyor.

Toplu Taşımada Yoğun Talep

Sabah saatlerinde okula veya işe gitmek isteyenlerin tercih ettiği toplu taşıma araçlarında da yoğunluk gözlemleniyor. Metro, metrobüs, otobüs ve Marmaray'da kalabalıklar oluşurken, duraklara ulaşmakta zorlanan yolcular çeşitli zorluklarla karşılaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik haritası verilerine göre, Avrupa Yakası'ndaki trafik yoğunluğu %80, Anadolu Yakası'ndaki yoğunluk ise %90'a ulaşmış durumda.

Genel itibarıyla şehirdeki trafik yoğunluğu %85 seviyelerinde ölçüldü.

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde yağışın da etkisiyle ana arter, caddeler ve ara yollarda...

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde yağışın da etkisiyle ana arter, caddeler ve ara yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Avrupa Yakası'nda D-100 kara yolu Mecidiyeköy mevkisinde ulaşımda aksama yaşanıyor.

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde yağışın da etkisiyle ana arter, caddeler ve ara yollarda...