
İzmir'in Aliağa İlçesinde Orman Yangını Devam Ediyor
İzmir'in Aliağa ilçesindeki yangın, Foça’ya sıçrayarak etkisini artırıyor. Horozgediği Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangına acil müdahale sürüyor.
Müdahale Ekipleri ve Araçlar
Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 14 helikopter, 24 arazöz, 16 su ikmal aracı ve su tankeri ile 6 dozer sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın Foça'daki ormanlık alana da sıçramış durumda.
Dumandan Etkilenen Personel
Yangına müdahale eden 4 personel dumandan etkilenirken, bunlardan 2'si ambulansta tedavi edilme sürecindedir. Diğer 2 personel ise hastaneye kaldırıldı.
Valilik Açıklaması
İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yangının Foça ile Aliağa mahalleleri arasındaki Horozgediği Mahallesi’nde çıktığını duyurdu. Elban, yangına havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğünü belirterek, "Bu süreçte 450 personel ve çeşitli araçlar yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor" şeklinde konuştu. Yangından etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ekiplerin Mücadelesi ve Tahliye İşlemleri
Ilıpınar Mahallesi Muhtarı Selçuk Tabaklı, ekibin yangına müdahale ettiğini ve rüzgarın yangını şiddetlendirdiğini belirtti. Zarar gören bazı hayvan barınakları olduğu bilgisi alınırken, güvenlik amacıyla yaklaşık 20 ev tahliye edildi.
Yangın söndürme çalışmaları, havanın kararmasıyla karadan devam etmektedir.
İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İzmir'in Aliağa ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangına, orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.