
İzmir'de Bulgaristan İle İlgili Seçim Süreci
İzmir'de, Bulgaristan erken genel seçimleri için kurulan seçim sandıkları aracılığıyla oy kullanma işlemleri sürüyor. İzmir'de ikamet eden çift vatandaş olan kişiler, 6 ilçede 18 sandıkta oylarını kullanma fırsatı buluyor.
Seçim Destek Standı
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yetkilileri, okulların girişlerinde kurdukları stantlar ile seçmenlere yardımcı olmaktadır. Oy verme işlemleri, saat 20.00'ye kadar devam edecek.
Sık Seçimler ve Sonuçları
Gaziemir ilçesindeki Remzi Doğan İlkokulu'nda görev yapan Dernek Başkanı Abdurrahim Nursoy, son 3 yılda 7'nci kez seçime gittiklerini belirterek, bu durumun Bulgaristan’daki siyasete olan güveni azalttığını vurguladı. Oy kullanan seçmen sayısının da düştüğünü kaydetti.
Seçmen Görüşleri
Hürriyet Mahallesi muhtarı Hayrettin Hamzaoğlu, Bulgaristan vatandaşlarının haklarının iyileştirilmesine yönelik oy kullanmalarının önemine dikkat çekti. Çoğunluğu çifte vatandaş olan seçmenlerin, 7'nci kez sandığa gitmenin yarattığı rahatsızlığı ifade etti.
Seçmenlerden Kadriye Mutlu, "Bulgaristan'da hükümetin oluşmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye'de buna alışkın değiliz. 3 yılda 7 seçim, maddi ve manevi olarak büyük bir problem" şeklinde duygularını dile getirdi.
Bulgaristan erken genel seçimi için İzmir'de ikamet eden ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan kişiler, oy kullanmak için sandık başına gitti.
Bulgaristan erken genel seçimi için İzmir'de ikamet eden ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan kişiler, oy kullanmak için sandık başına gitti.