
FETÖ Operasyonunda Gözaltı Kararları
İzmir merkezli yapılan ve 60 ili kapsayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonunda, haklarında gözaltı kararı verilen 371 şüpheliden 244'ü yakalandı. Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar ile Organize Suçlar bürosunun başsavcıvekili Necati Kayaközü koordinasyonunda gerçekleştirildi.
Finans Kaynaklarına Yönelik Operasyon
Bu operasyonda, FETÖ'nün "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" faaliyetleri deşifre edildi. Yurt içi ve dışındaki FETÖ üyeliği suçundan daha önce işlem gören kişilere gıda satışı yapılmış gibi gösterilerek finansman toplandığı tespit edildi. Toplanan fonların ise "gıda kolisi" adı altında örgüt mensuplarına gönderildiği belirlendi.
Operasyon Süreci
Polis ekipleri, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı ve şu ana kadar 244 şüpheliyi yakaladı. Yurt dışında bulunan 79 şüpheli belirlendi ve 48 kişinin yakalanması için çalışmalar sürmektedir.
7.5 Milyon Liralık Para Trafiği
Operasyonda elde edilen veriler ve ele geçirilen dijital materyal incelemeleri sonucunda, örgütün yasa dışı finans sisteminin detayları ortaya çıkartıldı. İzmir'de sosyal medya aracılığıyla gıda satışı yapan bir şüpheli üzerinden yürütülen incelemeyle bu sistemin Amerika ve diğer ülkelerde bulunan şüphelilerle birlikte yaklaşık 7,5 milyon liralık hesap hareketliliği gerçekleştirdiği tespit edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans kaynaklarına yönelik İzmir merkezli 60 ili kapsayan operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 371 şüpheliden 231'i yakalandı.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında İzmir'in Narlıdere ilçesinde sela okuduğu için saldırıya uğrayan emekli müezzin Mehmet Kuzgun, o gece yaşadıklarını aklından çıkaramıyor. Kutlu Yalvaç Camisi'nde görev yaptığı dönemde sela okuduğu sırada darbedilen, Devlet Övünç Madalyası ile gazilik beratı sahibi Kuzgun, emekli olduktan sonra memleketi Manisa'ya yerleşti.