
İzmir'de İşçilerden Protesto Eylemi
İzmir'in Tire ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan bir grup işçi, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları için bir eylem düzenledi.
Eylemin Detayları
2 No'lu giriş kapısı önünde toplanan işçiler, kara yolunu trafiğe kapatarak "Ölüme değil işe gitmek istiyoruz" ve "Ölüm yolu değil yaşam yolu istiyoruz" yazılı pankartlar açtı. İşçiler, bölgedeki trafik sorununa dikkat çekerek, güvenli bir ulaşım yolu talep etti. Eylemcilerin Sözcüsü Bekir Karıncalı'nın Açıklamaları
Eylemciler adına konuşan Bekir Karıncalı, her gün işe gitmek için evden çıkarken aileleriyle vedalaştıklarını ifade etti ve mevcut yolun artık bir ölüm yolu haline geldiğini belirtti. Ayrıca, "Yıllardır bu yolda trafik kazaları yaşanıyor ve her gün can kaybıyla burun burunayız. Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Mustafa Hüseyin Barış'ı rahmetle anıyoruz. Bu yol yapılmazsa bir başkasının adı anılacak. Buna razı değiliz," dedi.
Trafik Kazalarının Artışı
Karıncalı, günde yaklaşık 2 bin 500 aracın, ayda ise 75 bin aracın bu yoldan geçtiğini belirterek, yolun altyapısının modernize edilmesinin şart olduğunu söyledi. Ayrıca, dar yapının çalışanların güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı. Sanayicilerden Destek
TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, yolun giderek daha riskli hale geldiğini ifade ederek, bölgedeki 7 bin 500 çalışanın güvenli ulaşımının sağlanmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Kaza Hakkında Bilgiler
Protestonun ardından işçiler, kaza yerine karanfil bıraktı. Geçtiğimiz gün bir kamyonetin, motosikletlere çarpması sonucu Hüseyin Barış hayatını kaybetmişti. Diğer motosiklet sürücüsü ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Kamyonet şoförü şerit ihlali nedeniyle gözaltına alınmıştır.
İzmir'in Tire ilçesinde organize sanayi bölgesinde çalışan bazı işçiler, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları için eylem düzenledi. 2 No'lu giriş kapısı önünde toplanan işçiler, kara yolunu trafiğe kapatarak, "Ölüme değil işe gitmek istiyoruz", "Ölüm yolu değil yaşam yolu istiyoruz" yazılı pankartlar açtı.
İzmir'in Tire ilçesinde organize sanayi bölgesinde çalışan bazı işçiler, trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları için eylem düzenledi. 2 No'lu giriş kapısı önünde toplanan işçiler, kara yolunu trafiğe kapatarak, "Ölüme değil işe gitmek istiyoruz", "Ölüm yolu değil yaşam yolu istiyoruz" yazılı pankartlar açtı.